Sekmadienį buvo palaidota septyniolikmetė Raimonda Jagminaitė. Dėl jos mirties kaltas girtas automobilį vairavęs 33 metų policijos vyriausiasis patrulis Romualdas Kundrotas. Dar viena jo auka - septyniolikmetis vaikinas - dėl gyvybės kovoja Kauno klinikose. Jo būklę medikai vakar apibūdino kaip kritinę.

Tačiau ši tragedija nesustabdė šiauliečio prokuroro Jono Valausko, kuris šeštadienį visiškai girtas buvo sulaikytas, kai sukėlė avarinę situaciją ir vos neatsitrenkė į mikroautobusą.

Vakar Joniškio rajono apylinkės teismas dėl neatvykusių nukentėjusiųjų, kurių yra net 20, negalėjo pradėti nagrinėti vienos skaudžiausių pastarojo meto eismo tragedijų, kai dėl girto Šiaulių "Busturo" vairuotojo Petro Vaitkaus kaltės penki žmonės žuvo, dešimt buvo sužeista.

"Girtas policininkas ar kitas pareigūnas prie vairo? Nežinau, ką pasakyti, nes neturiu paaiškinimo, - "Lietuvos žinioms" sakė Šiaulių policijos Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Virginijus Kiaunė. - Jie kasdien stabdo girtus vairuotojus, mato, kokias pasekmes sukelia toks elgesys, ir vis tiek tą patį daro".

Tačiau Eismo priežiūros skyriaus vadovas įsitikinęs, kad priverstinis mokymas dėl alkoholio daromos žalos vairuotojams naudingas. O Šiaulių apskrities visuomenės sveikatos ugdymo centro vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Aleksandra Sakalauskienė mano kitaip: "Jie už tą 60 litų mokestį ateina tik tam, kad atgautų vairuotojo pažymėjimą".

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"