Apgadintos transporto priemonės 38 metų vairuotojai su kaltininku užpildyti eismo įvykio deklaracijos nepavyko – išlipęs iš automobilio jis numojo ranka ir, sėdęs į mašiną, nurūko toliau.

Atvykus policijos pareigūnams, automobilį apgadinęs „Opel Frontera“ vairuotojas, įsidėmėjus jo mašinos valstybinius numerius, netrukus buvo pastebėtas pravažiuojantis pro šalį. Pareigūnai tučtuojau tarnybiniu automobiliu bandė jį sustabdyti, tačiau pastarasis nepakluso teisėtam reikalavimui ir, padidinęs greitį, spruko, praneša Telšių policija.

Pareigūnams minant ant kulnų, bėglio kelionė ilgai netruko – automobilis buvo priverstas sustoti vieno iš Muziejaus g. esančio namo kieme.

Nepavykus pasprukti automobiliu, eismo įvykio kaltininkas bandė bėgti ir įvairiais veiksmais vengė būti sulaikomas. Tačiau ir tokiu būdu vyrui nepavyko išsisukti nuo patyrusio pareigūno, kuris, panaudojęs antrankius, jį sulaikė. Tačiau tuo viskas nesibaigė – šakojosi ne tik girtas vairuotojas, bet ir kartu su juo važiavę keleiviai. Jie pareigūnų atžvilgiu elgėsi agresyviai, įžeidinėjo įvairiais necenzūriniais žodžiais. Todėl vieno iš jų, nusiteikusio itin priešiškai, atžvilgiu, teko panaudoti kovinius imtynių veiksmus ir specialiąsias priemones.

Pareigūnams į pagalbą netrukus atvyko mieste patruliavę policininkai. Ir "Opel" vairuotojas, ir su juo važiavę asmenys dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, teisėto nurodymo nevykdymo ir garbės bei orumo įžeidimo buvo pristatyti į komisariatą.

Eismo įvykį sukėlusiam 51 metų telšiškiui E. K. komisariate buvo nustatytas vidutinis – 1,99 prom. – girtumas, drauge važiavusiam 29 metų keleiviui E. E. (be pastovios gyvenamosios vietos) nustatytas 1,94 prom. girtumas, kitam 39 metų keleiviui G. K. (gyv. Telšiuose) – 2,81 prom. girtumas. Visi pažeidėjai buvo uždaryti į areštinę, kurioje praleido po keletą valandų.

Neblaiviam, iš eismo įvykio vietos pasišalinusiam ir pareigūnų teisėto nurodymo nevykdžiusiam E. K. gresia tūkstantinės baudos arba administracinis areštas iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų. Nuo administracinių baudų arba arešto iki 30 parų neišsisuks ir automobilio „Opel Frontera“ keleiviai.