Atvykę į įvykio vietą, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio pareigūnai prie apgadinto automobilio sutiko įtarimą keliantį vairuotoją, nuo kurio sklido alkoholio kvapas, jis kalbėjo nerišliai. Patikrinus alkoholio matuokliu, vairuotojui buvo nustatytas vidutinis - 2,28 promilių girtumas.

Pareigūnai praneša, kad aiškinantis įvykio aplinkybes, vairuotojas policininkams bandė į uniforminės liemenės kišenę įkišti 5 eurų kupiūrą, sakydamas, kad „tai ant arbatos“, jis turįs policijoje pažįstamų ir jie galėtų susitarti.

Policijos pareigūnai įspėjo vairuotoją, kad kyšio davimas užtraukia baudžiamąją atsakomybę bei vyrą informavo apie tarnybiniame automobilyje atliekamą vaizdo ir garso įrašą. Tačiau neblaivus, eismo įvykį sukėlęs vairuotojas nepaisė pareigūnų perspėjimo ir tarnybiniame automobilyje, tarp priekinių sėdynių padėjo 20 eurų kupiūrą, tokiu būdu siekdamas išvengti gresiančios atsakomybės. Už bandymą papirkti valstybės tarnautojus, piliečio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 227 str. 4 d.

Policijos pareigūnai primena:

Kyšis - tai bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų asmeniui palankų sprendimą. Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai.

Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį policijos pareigūnui, kad būtum patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Atmink, kad jokios baudos grynaisiais pinigais policijos pareigūnui negali būti mokamos. Todėl bet koks grynųjų pinigų davimas policijos pareigūnui bus vertinamas kaip kyšis.

Daugelyje policijos automobilių įrengtos vaizdo kameros, o asmens bendravimas su policijos pareigūnu įrašomas. Todėl bet kokie asmens neteisėti veiksmai bus užfiksuoti.

Pasiūlius, pažadėjus ar davus kyšį, tau gali grėsti baudžiamoji atsakomybė - iki 7 metų laisvės atėmimo.

Davęs kyšį, net iki 15 metų negalėsi būti ramus, kad tokie duomenys nepasieks teisėsaugos ir tau nebus pateikti įtarimai.