Ikiteisminio tyrimo duomenimis, š. m. rugsėjo mėn. pradžioje S. J. savo automobiliu atvyko į Šalčininkų rajoną, kur gyveno jo buvusi žmona. Gyvenamojo namo kieme tarp buvusių sutuoktinių kilus konfliktui, vyras iš automobilio paėmė 5 litrų talpos bakelį su benzinu ir, kieme stovint ir kitiems asmenims, S. J. benzinu apipylė savo automobilį ir jį padegė.

Plykstelėjus atvirai liepsnai, nukentėjo šalia automobilio stovėjusi buvusi S. J. sutuoktinė – moteris patyrė veido, kaklo bei rankų nudegimus.

Nuo liepsnų nukentėjo ir pats kaltinamasis, kuris iš įvykio vietos skubiai pasišalino, tačiau netrukus buvo sulaikytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų. Po įvykio automobilį padegusiam vyrui buvo nustatytas 1,05 promilės neblaivumas.

Anksčiau teisto kaltinamojo atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamą veiką jis padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, tyrimą atliko Vilniaus AVPK Šalčininkų raj. PK pareigūnai.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas nesunkiai sužalojo ar susargdino žmogų kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją