Šiaulių apygardos teismas praneša, kad 31-erių metų M. P. buvo nuteistas už tai, kad 2021 m. rugpjūčio pradžioje Džiuginėnų kaime, Telšių rajone, prie Germanto ežero esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje tyčia sugadino čia stovėjusį automobilį „Mercedes-Benz CL 500“. Automobilio savininkui buvo padaryta 7085 eurų žala.

Teisme telšiškis papasakojo apie įvykio aplinkybes. Lemtingąją dieną jis paspirtuku nuvažiavo prie Germanto ežero. Ten ant suoliuko gėrė alų. Maždaug po valandos jis susiruošė namo, bet važiuojant žvyrkeliu, paspirtukas paslydo, tai sukėlė juoką netoliese besilinksminusiems jaunuoliams.

M. P. iš pradžių su jais susiginčijo, bet greitai susitaikė ir prisėdo prie jų. Vyras teigė, kad maždaug 50 metrų atstumu nuo jų, automobilių stovėjimo aikštelėje stovėjo trys automobiliai. Iš pradžių išvažiavo dalis jaunuolių dviem automobiliais, o kiti jaunuoliai pasiliko.

Aikštelėje liko stovėti vienas automobilis. M. P. su likusiais jaunuoliais toliau vartojo alkoholinius gėrimus, bet jie ir vėl susiginčijo. Tada M. P. nutarė važiuoti namo.

Pagalvojęs, kad aikštelėje stovi tų jaunuolių automobilis, nutarė išdaužti automobilio langus ir taip atkeršyti. Prie automobilio rastu akmeniu išdaužė šoninių durelių bei galinį langus, pro išdaužtą šoninį langą įlindo į saloną ir išpurškė su savimi turėtais dažais. Tais pačiais dažais išpurškė ir automobilio išorę. Telšiškiui pasirodė keista , kad jaunuoliai toliau juokėsi ir į jo veiksmus nereagavo.

Galiausiai M. P. suprato, kad automobilis – ne tų jaunuolių. Jis užlipo ant paspirtuko ir išvažiavo namo.

Tik iš policijos pareigūnų telšiškis sužinojo, kad suniokojo buvusio klasės draugo automobilį. Jo savininkas ieškinio nepareiškė, nes žalą atlygino draudimas.

Teismas M. P. pripažino kaltu ir už sugadintą automobilį paskyrė 10 mėnesių laisvės atėmimą. Ši bausmė subendrinus su bausmėmis už kitus nusikaltimus, skirtas laisvės atėmimas 3 metams 6 mėnesiams.

Nuteistasis apskundė nuosprendį ir prašė sušvelninti bausmę.

Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų teisėjų kolegija skundą atmetė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją