Anot Aplinkos apsaugos departamento, medžiotojas pareigūnus pasitiko, nukreipęs užtaisytą lygiavamzdį šautuvą į skraidančius paukščius. Per patikrinimą nustatyta, kad vyras medžioja laikotarpiu, kai žąsis medžioti draudžiama. Tai pat be medžioklės lapo ir ne savo būrelio medžioklės plote.

Be to, jis su savimi neturėjo privalomų medžioklėje dokumentų. Vyras į migruojančius paukščius spėjo paleisti vieną šūvį. Jis naudojo šovinį su švininiais šratais. Nustatyta, kad vyras buvo apsvaigęs nuo alkoholio (lengvas girtumo laipsnis).

„Tūkstančiams želmeninių, baltakakčių ir pilkųjų žąsų kartu su gulbėmis nutūpus pailsėti ir atgauti jėgas kukurūzų lauke greta gyvenvietės, vyras sugalvojo susimedžioti žąsų. Laimė, jį pavyko laiku pamatyti ir sustabdyti, žalos gamtai išvengta“, – sakė Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos skyriaus vyr. specialistė Akvilė Jagučanskytė.

Už šiuos pažeidimus gresia bauda iki 1450 eurų ir teisės medžioti praradimas.

Europoje Sąjungos šalyse draudžiama pavasarinė migruojančių paukščių medžioklė. Išimtis yra tam tikrų rūšių paukščiai Maltoje. Taip nustatyta, nes pavasarinės medžioklės sezonas, vykstantis prieš tai, kai paukščiai išperi jauniklius, kelia grėsmę paukščių rūšims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją