Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų 2023 m. rugsėjo 26 d. baudžiamuoju įsakymu anksčiau teistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad viešoje vietoje įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį.

Byloje nustatyta, kad kaltinamasis 2023 m. liepos 19 d., apie 22.50 val., viešoje vietoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, užsakė taksi pavežėjimo paslaugą Atvykus taksi automobiliui, vyras, rankoje laikydamas pramoninės gamybos 6 mm kalibro „M20“ „Airsoft“ tipo pistoletą, įlipo į automobilį ir vairuotojui J. P. liepė vežti jį į Dituvą.

Vykstant nurodytu maršrutu, viešai demonstruodamas turėtą pistoletą, vairuotojui žodžiu pagrasino, kad jį nušaus, jeigu jis kam nors apie tai prasitars. Taip sukėlė vairuotojui didelį išgąstį ir stresą.

Vairuotojui sustojus degalinėje, keleivis užėjo į degalinės prekybos salę ir užsisakęs maisto. Degalinės klientų ir degalinės darbuotojos A. C. akivaizdoje, klaipėdietis T. J. elgėsi įžūliai, demonstravo turėtą pistoletą. Atsiskaitydamas už maisto prekes vyras vartojo degalinės darbuotojos atžvilgiu necenzūrinius žodžius, po to iš prekybos salės pasišalino.

Dėl agresyvaus ir neprognozuojamo kaltinamojo elgesio degalinės klientai pasišalino. Nukentėjusieji J. P. ir A. C., siekdami apsisaugoti nuo neprognozuojamo T. J. elgesio, užsirakino salėje. Degalinės darbuotoja nuspaudė pavojaus mygtuką ir iškvietė pagalbą.

Šioje byloje kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi dėl savo elgesio.

Kaltinamasis paaiškino, kad norėjo važiuoti į sodą, todėl išsikvietė taksi. Jis pasakė vairuotojui, kad jį nušaus, jeigu apie ginklą kažkam prasitars. Jis negalėjo paaiškinti, kodėl vairuotojui rodė iš namų paimtą žaislinį ginklą.

Važiuojant taksi automobiliu jis kažką užsimanė pirkti, todėl paprašė vairuotojo, kad sustotų degalinėje. Jis degalinėje buvo išsitraukęs su savimi turėtą vaikišką ginklą ir jį degalinės lankytojų akivaizdoje demonstravo. Supranta, kad negerai pasielgė, kad pažeidė viešąją tvarką, nes žmonės, kurie pamatė, kad jis turi nors ir netikrą ginklą, tikrai galėjo išsigąsti.

Vaikiškas pistoletas, kurį turėjo su savimi, priklauso jo draugės vaikui.

Skirdamas kaltinamajam bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis šioje byloje padarė vieną tyčinį nesunkų nusikaltimą būdamas teistas, baustas administracine tvarka, aplinkybių, dėl kurių jis negalėjo suvokti savo veiksmų esmės ar jų valdyti, nenustatyta, vadinasi kaltinamasis suvokė savo nusikalstamo elgesio pasekmes, į nustatytą atsakomybę lengvinančią aplinkybę, todėl kaltinamajam skyrė galutinę 8 (aštuonių) mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Kaltinamasis, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per keturiolika dienų nuo šio dokumento nuorašo gavimo turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme. Išnagrinėjęs bylą ir pripažinęs kaltinamojo kaltę, teismas gali paskirti kitos rūšies ar dydžio bausmę nei buvo paskirta teismo baudžiamuoju įsakymu. Kaltinamajam šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja, o įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)