Iš matymo pažįstamas vilniečiui pasiūlė du „iPhone 6“ už tris tūkst. litų. Vaikiną pasiūlymas sudomino, jie susitiko netoli prekybos centro BIG. Kartu nuvažiavo į Pašilaičių g., ten „pardavėjas“ išlipo iš automobilio, o vietoje jo į mašiną įsėdo du nepažįstamieji. Vienas jų pirkėjui įrėmė į galvą ginklą ir pareikalavo pinigų.

Po apiplėšimo vaikinas iškart paskambino policijai. Patruliai gan greitai išsiaiškino, kad iš matymo pažįstamas (gim. 1993 m.) gyvena Ukmergės g. Nuvažiavę ten pareigūnai rado tik įtariamojo motiną. Ji sutiko paskambinti sūnui ir paprašyti greičiau atvažiuoti namo. Čia jis buvo sulaikytas.

Įtariamasis tvirtino žinantis tik bendrininkų pravardes – Pedro ir Edva. Tačiau paaiškėjo, kad jie abu yra sulaikytojo „Facebook“ drauguose. Pagal tai buvo nustatyti jų tikrieji vardai ir adresai.

Nuvažiavus pas vieną į namus, motina sutiko paskambinti sūnui. Šis pažadėjo tuoj grįžti į namus, tačiau negrįžo, o telefonas vėliau buvo išjungtas.

Bet dar tą pačią naktį tame rajone dirbę patruliai pastebėjo „Škoda“ su įtartinais asmenimis. Privažiavę arčiau pareigūnai atpažino Pedro - apiplėšimo dalyvį. Policininkai, naudodami ginklus, ištraukė abu iš automobilio, suguldė ant žemės ir surakino. Paaiškėjo, kad vienas apiplėšime nedalyvavo, o Pedro (gim. 1995 m.) prisipažino. „Škodoje“ rasti pinigai ir per apiplėšimą naudotas ginklas.

Po to buvo greitai surastas ir trečiasis plėšikas. Kitas patrulių ekipažas, nuvažiavęs į nurodytą vietą, rado trečią įtariamąjį.