Sekmadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkte (PKP) pasieniečiai sulaukė pranešimo iš aviacijos saugumo skyriaus, kad iš Bergeno atvykstančiame lėktuve yra itin neblaivus keleivis.

Stipriai įmigusio 45-erių Latvijos piliečio neįmanoma buvo pažadinti ir išlaipinti iš lėktuvo. Pasitelkus oro uoste dirbančius Viešojo saugumo tarnybos pareigūnus, latvį teko iš orlaivio kone nešti išnešti.

Atsidūręs Kauno oro uosto PKP tarnybinėse patalpose, alkoholio itin padauginęs keleivis nesėkmingai bandė orientuotis aplinkoje. Kelias valandas latvis praleido PKP laikino sulaikymo patalpoje.

Pasieniečiai atliko jo asmens daiktų apžiūrą. Visiškai tuščias vieno litro talpos butelis žinomo vokiško likerio „Jägermeister“, kurį keleivis įsigijo duty-free parduotuvėje, atskleidė šio keleivio būsenos priežastį. Tačiau pasieniečius labiau sudomino kitas radinys – latvio piniginėje buvęs vairuotojo pažymėjimas.

VSAT pareigūnai įtaria, kad Latvijos piliečio vardu neva šioje šalyje išduotas dokumentas – visiška klastotė.

Beveik po trijų valandų, jau pirmadienį, problemų lėktuvo įgulai ir bėdų sau pridariusį latvį ir suklastotą jo vairuotojo pažymėjimą pasieniečiai perdavė Kauno policijos pareigūnams, kurie ir atliks tolesnį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją