„Toliau vyksta aktyvūs dingusios mergaitės paieškos veiksmai. Paieškos intensyvumas vis aktyvėja, buriasi vis daugiau žmonių. Vykdome ne tik aktyvius fizinės paieškos veiksmus, bet atliekame ir ne viešo pobūdžio veiksmus“, – sakė Kauno policijos vadas Mindaugas Baršys.

Generalinis komisaras Renatas Požėla negalėjo detaliau atsakyti, kas vykdoma, nes tai gali pakenkti atliekamam tyrimui.

„Tyrimas atliekamas, pagal vieną iš versijų, tai sunkus nusikaltimas, kurio sankcija numatyta iki 8 metų laisvės atėmimas, vaiko pagrobimas, – kalbėjo R. Požėla, o paklaustas, ar tai pagrindinė versija, teatsakė. – Tai viena iš versijų.“

Antradienio naktį policija į pagalbą pasitelkė ugniagesius, jų buvo paprašyta išlaužti garažus bei seifus Speigo gatvėje. Prie garažų sutiktas vyras piktinosi, kad pareigūnai be paaiškinimų išsivežė jo automobilį.

Generalinis komisaras, klausiamas, ar šie veiksmai susiję su mergaitės paieškomis, šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė.

„Įtarimai šiuo metu niekam nėra paskelbti“, - paminėjo komisaras.

Pasak jo, paieškos židinys yra Kaunas ir jo apskritis, tačiau tam tikri veiksmai vykdomi visoje Lietuvoje.

Paklaustas, jei pagrobimas buvo, ar jis spontaniškas, ar planuotas, R. Požėla atsakė: „Kol kas ankstyva kalbėti apie šiuos dalykus. Jeigu mes susidėliosime, susiguldysime visą informaciją, kurią galėsime paviešinti, pranešime daugiau“.

Komisaras padėkojo prie paieškų prisidedantiems savanoriams, bet ragino veiksmus derinti su policija bei nesavivaliauti.

Kalbėdamas apie tai, kiek šansų mergaitę rasti gyvą, R. Požėla sakė besitikintis geriausio rezultato.

Dingo sekmadienį


Delfi primena, kad mažametė sekmadienį išėjo iš namų Kaune, Trešnių take, ir iki šiol negrįžo. Išeidama vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).

Žinančius mergaitės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskrities policijos pareigūnus telefonu 8 700 60600 arba skubiosios pagalbos telefonu 112.

Pareigūnai praneša, kad paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos g. Policija dar kartą prašo gyventojų, kurie maždaug nuo 16 val. 20 min. iki 17 val. 20 min. važiavo Chemijos g. ir turi vaizdo registratorius, būtinai peržiūrėti vaizdo įrašus. Kiekviena detalė svarbi.

Minėtas mįslingas automobilis


Policija teigia, kad kol kas nei viena versija neatmesta, tarp jų – pagrobimas.

LNK skelbė, kad greta esančios vaizdos kameros tuo metu prie stotelės užfiksavo įtartiną automobilį.

„Matyti, kad privažiuoja automobilis, jis kažkaip chaotiškai užsuka prieš stotelę, išjungia variklį, tada nueina į stotelę, kelias minutes ten vyksta kažkas, nežinia, nematyti, stotelė užstoja, tada po kelių minučių grįžta į automobilį, užkuria, apsisuka ir nuvažiuoja“, – pasakojo „Siaurio šnaucerio“ veterinarijos klinikos vadovė Jurgita Siaurienė.

Ši versija plačiai aptarinėjama socialiniuose tinkluose, įvardintas ne vienas skirtingos markės ir spalvos automobilis, neva susijęs su šiuo įvykiu. Galiausiai itin plačiai pradėjo sklisti dviejų automobilių numeriai, esą juos parodė patys pareigūnai ir prašė dalintis.

Tačiau ši informacija – netikra, ją socialiniuose tinkluose pradėjo neigti tiek Lietuvos policijos feisbuko profilis, tiek ir policijos atstovas Ramūnas Matonis.

„Tai – netikra informacija“, – rašė R. Matonis po šia nuotrauka.

Paieška plečiasi


Po nevaisingų paieškų antradienį policija pranešė plečianti teritoriją, kur bandys rasti mergaitę.

„Vyko instruktažas, prie mūsų prisijungė VST pareigūnai, kaip ir buvo planuota. Teritorija plečiama tolyn, nes vietovės aplink namus, galimą paskutinę buvimo vietą, per vakar ir užvakar yra iššukuotos. Teritorija plečiasi tolyn į miesto dalis“, – teigė Kauno policijos atstovė.

Mįslingai dingusios mergaitės ir toliau ieško gausios pareigūnų pajėgos: gerokai virš pusšimčio VST pareigūnų, dešimtys policijos ekipažų bei gausus būrys savanorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)