Įvairiose sostinės gatvėse bei rajone net penki Specialios paskirties skyriaus pareigūnų ekipažai stabdė vairuotojus ir tikrino, ar šie nevairuoja per daug atsipalaidavę.

BMW nusipirko, tačiau vairuoti negali

Vos reidams prasidėjus, pareigūnams ilgai laukti drąsuolių nereikėjo – apie 16-tą valandą Lydos plente įkliuvo BMW vairuotojas. Jaunuolis buvo blaivus, tačiau niekada nė neturėjo vairuotojo pažymėjimo, o baudą dėl to jau gavo ne vieną. Įkliuvęs penktadienį drąsuolis dar kartą turės patuštinti kišenes.

„Audi“ vairuotojas, kuris atšventė darbo dienos pabaigą. Vyrui nustatytas 0,47 prom. girtumas, tad kelionė prie vairo čia pat ir baigėsi.

Netrukus įkliuvo dar vienas drąsuolis. Prie „Škoda“ vairo sėdusiam vyrui nustatytas 0,54 prom. alkoholio. Vairuotojas iškart prisipažino, kad neapskaičiavo, kiek protinga išgerti už Lietuvos krepšinio rinktinės pergalę, kai „sirgo“ namuose, prie televizoriaus.

Prie „Volvo“ vairo darbo savaitės pabaigą „aplaistęs“ vyras įpūtė 0,59 promiles, tad tai kainuos baudą, o įkliuvus dar teko ieškoti sprendimo, ką daryti su automobiliu.
Vairuotojų blaivumo patikrinimas Vilniuje

Blaiviems vairuoti sutrukdė net trys šventės

Vilniuje, Taurupio gatvėje tuo pat metu dirbusiems pareigūnams įkliuvo dar vienas drąsuolis.„Seat“ vairuotojas alkoholio matuoklyje išvydo 0,63 promiles alkoholio, vyras prisipažino, kad gurkšnodamas alkoholį „sirgo“ bare už šalies rinktinę.

Savo galimybių neapskaičiavo prie „Audi“ vairo sėdusi „žalialapė“. Dviejų metų stažo neturintys vairuotojai privalo vairuoti visiškai blaivūs, tačiau alkoholio matuoklis parodė, kad mrginos laukia ilgas kelias, jei norės atgauti vairuotojo pažymėjimą – vairuotojai nustatytas 0,34 prom. neblaivumas.

Vilniaus rajone esančiuose Antažeriuose dirbę pareigūnai panašiu laiku tarp 16-tos ir 18-tos valandos taip pat pričiupo ne vieną alkoholį ir vairavimą suderinti sumaniusį vairuotoją. „Volkswagen Touran“ vairuotojas po antrosios patikros suprato, kad itin nedaug peržengęs ribą užsidirbo nemenką baudą. Vyrui nustatys 0,44 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad ir vėl „kalta“ meilė krepšiniui ir šalies rinktinei.

Girtutėlis važiavo parsivežti žmonos

O štai du vairuotojai „prisišventė“ kur kas rimčiau. Policijos pareigūnai sustabdė per plauką baudžiamosios atsakomybės išvengusį „Volvo“ vairuotoją – jam nustatytas 1,47 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad vyras jau turėjo galimybę pasimokyti iš savo klaidų, mat maždaug prieš trejus metus jau neteko teisės vairuoti. Tačiau jis ne tik nesiekė atgauti vairuotojo pažymėjimo, bet ir vėl įkliuvo girtas.

Vos iškvietę autovežį pareigūnai netrukus jau turėjo tartis net ne dėl vieno, o dviejų automobilio uždarymo į policijos saugojimo aikštelę. Į reido vietą užsuko „Nissan“ vairuotojas, kuris prisišventė namuose, kai Lietuvos krepšinio rinktinė nugalėjo graikus ir važiavo pasiimti iš darbo sutuoktinės. Patikros metu paaiškėjo, kad žmonos tikrai nenudžiugins – vyrui nustatytas 1,81 prom. girtumas. Automobilis taip pat iškeliavo autovežiu, o vyro laukia baudžiamoji byla.

Alkoholio pagundai neatsispyrė ir moterys

Apie 21-mą valandą vakaro ekipažai išsirikiavo Ozo gatvėje. Paaiškėjo, kad rugsėjo 1-oji yra pretekstas išgerti ne tik lietuviams. Patikrinus „Mercedes Benz“ vairuotoją, kuri atvykusi iš Ukrainos, moteriai nustatytas 0,58 prom. girtumas, o to priežastis – vaikai pradėjo mokslo metus.

Reido metu įkliuvo ir dar viena moteris, kuri ėmė pasakoti apie raganavimą, tačiau alkoholio matuoklis burtais nepatikėjo – „Volvo“ vairuotojai nustatytas 0,44 prom. girtumas, tad teks mokėti nemenką baudą.

Rugsėjo 1-oji koją pakišo ir „Dacia“ vairuotojui, kuriam nustatytas 0,45 girtumas.

Važinėti girtam paspirtuku – nėra protinga išeitis

Apie vidurnaktį Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai sustojo V. Kudirkos gatvėje. Čia pričiupo ne tik du įkaušusius automobilių vairuotojus, bet ir paspirtuku sumaniusį pasivažinėti vyrą.

„Volvo“ automobilio vairuotojui nustatytas 0.70 prom. girtumas. Dvejų meto stažo „Lexus“ vairuotojas nesugebėjo pakentėti apie tris mėnesius – tiek buvo likę, kai dabar alkoholio parodytas 0,28 promilės nebūtų padarė brangios pamokos. Jaunam vairuotojui teks vėl pasimokyti, kad atgautų teisę vairuoti. O štai paspirtuko vairuotojas nepasikuklino švęsti – jam nustatytas 1,20 prom. girtumas.

Lengvas neblaivumas (0 – 0,4 promilės), motociklų vairuotojams, žmonių bei krovinių vežėjams užtraukia baudą nuo 150 iki 300 eurų. Policijos pareigūnai turi teisę nuvežti transporto priemonę į saugojimo aikštelę, tad išlaidos dėl neatsakingo vairavimo gali gerokai išaugti.

Transporto priemonių vairavimas, kai tai daro pradedantieji vairuotojai būdami neblaivūs (daugiau kaip 0 promilių, bet ne daugiau negu 0,4 promilės), užtraukia baudą vairuotojams nuo 200 iki 300 eurų.
Lengvas neblaivumas (0,41 – 1,5 promilės alkoholio) užtraukia baudą nuo nuo 800 iki 1100 eurų, be to, numatomas teisės vairuoti atėmimas nuo 24 iki 36 mėnesių. Taip pat pareigūnai turi teisę iškviesti autovežį ir automobilio nuvežti į aikštelę.

Vidutinis ir sunkus neblaivumas (1,5 promilės ir daugiau) užtraukia baudžiamąją atsakomybę, vairuotojas baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)