Pasak Pietų prefektūros Kriminalinių tyrimų biuro vadovo Raino Vosmano, naktį iš pirmadienio į antradienį policija surengė operaciją, kurios metu sulaikė automobilių vagis iš Panevėžio.

„Viskas prasidėjo likus kelioms minutėms iki antros valandos nakties, kai Tartu mieste, Saialille gatvėje, buvo pavogtas 2020 metų visureigis „Lexus“. Pavogtą automobilį, nusikaltėlius ir juos lydėjusį automobilį sulaikė Pietų prefektūros kriminalinio biuro policijos pareigūnai, bendradarbiavę su greitojo reagavimo padaliniais“, – teigė R. Vosmanas.

Jis nurodė, kad pavogtas automobilis iš Tartu važiavo Kiulitsės link, o sprukdamas nuo policijos, vietomis lėkė net 200 km/h greičiu. Tačiau vingiuotame kelyje netoli Kiulitsės ežero vairuotojas nesuvaldė automobilio ir nulėkė į griovį.

„Vairuotojas išlipo iš automobilio ir leidosi bėgti Tartu link. Policijos pareigūnai sekė vyrą ir Tartu pakraštyje jį sučiupo. Taip pat buvo sulaikytas jį lydėjęs automobilis, kuriuo važiavo dar du lietuviai“, – sakė Kriminalinių tyrimų biuro viršininkas.

Pranešama, kad sulaikyti iš viso trys 28, 32 ir 34 metų Lietuvos piliečiai.

Pietų apygardos prokuratūros prokurorė Mari Kartau nurodė, kad trečiadienį bus prašoma teismo suimti įtariamuosius.

„Ikiteisminio tyrimo metu aiškinsimės tikslius šių trijų vyrų vaidmenis įvykdant nusikaltimą. Taip pat tikrinsime, ar kuris nors iš jų anksčiau nėra dalyvavęs panašiose automobilių vagystėse, ir atitinkamai papildysime jiems pareikštus įtarimus. Kadangi paleisti įtariamieji greičiausiai išvyktų iš Estijos ir toliau darytų panašius nusikaltimus, kreipsimės į teismą dėl leidimo juos suimti“, – sakė M. Kartau.

Pasak Kriminalinių tyrimų biuro vadovo, Lietuvos nusikaltėliai vėl elgėsi labai profesionaliai ir savo konspiraciniu elgesiu nustebino patyrusius policijos pareigūnus.

„Tačiau, nepaisant nusikaltėlių gudrumo, šios grupės sulaikymas nusikaltimo metu nebuvo atsitiktinumas, o akivaizdus sistemingo kriminalinės policijos darbo rezultatas. Tarptautiniams nusikaltėliams siunčiame aiškią žinią, kad vogti automobilių Estijoje neverta: nusikaltėliai bus sučiupti vietoje tiesiogine šio žodžio prasme“, – pabrėžė R. Vosmanas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)