Pirmadienį R. Morkevičiui teko vykti į Kauno apylinkės teismą, tačiau čia pasimatyti su gatvėje užpulta mergina jis neturėjo galimybės - teisme paaiškėjo, kad mergina išvykusi.

Rugpjūčio 16 d. buvusiam bušido pasaulio čempionui pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo (pagal 284 BK straipsnį), jaunos merginos užpuolimo ir sveikatos sutrikdymo (138 str.) bei dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams (286 str.).

Jei sumušta mergina būtų atlaidesnė, R. Morkevičiui gal ir nebūtų reikėję aiškintis teisme, tačiau jos artimieji ne kartą sakė, kad atsiprašinėti reikėjo ne per žiniasklaidą, o bent jau iš karto po įvykio.

DELFI primena, kad išpuolis įvyko Kauno centre kovo 22 d. apie 22.30 val. Tuomet keli vaikinai išėjo iš baro, su jais ir R. Morkevičius. Vyras neslėpė, kad buvo išgėręs.

Vos prasidėjus įvykio tyrimui liudytojai pasakojo, kad R. Morkevičius merginą išvadino kale ir spyrė jai į galvą ir bandė sprukti. Jį nusivijo merginos draugas, kiti liudytojai iškvietė policija. R. Morkevičius susigrūmė ir su jį sulaikyti bandžiusiais pareigūnais.

Sportininkas kaltę neigė ir tikino, kad esą jis tik norėjo pasirodyti prieš merginą ir koją perkelti jai per galvą.