24 metų A. Krukauskui ir 36 metų jo bičiuliui Dainiui Kasperavičiui iškeltą baudžiamąją bylą pirmadienį nagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tačiau gali būti, kad sporto pasaulyje gerai žinomam A. Krukauskui pavyks išvengti baudžiamosios atsakomybės – jis susitaikė su nukentėjusiuoju ir teismo prašo patvirtinti šį susitaikymą.

„Nėra ką čia pasakoti“, – paprašytas pakomentuoti jam pateiktus kaltinimus, A. Krukauskas nenorėjo veltis į kalbas. Nešnekus buvo ir D. Kasperavičius, vengęs komemntarų.

Tuo metu baudžiamąją bylą teismui perdavę prokurorai teigia, kad dar praėjusių metų sauso 29 d. 21.30 val. Vilniuje, Barsukynės g., esančiame angare A. Krukauskas ir D. Kasperavičius rankomis, kojomis, medine kėde ir metaliniu vamzdžiu sudavė nenustatytą kiekį šiuo metu suimtam vilniečiui Jaroslavui Skaržinskiui į įvairias kūno vietas.

Be to, nukentėjusiajam mechaniniu segtuku į įvairias kūno vietas buvo įsegta ne mažiau kaip šešiolika metalinių kabių.

Ikiteisminio tyrimo metu nukentėjusysis taip pat nurodė, kad buvo apipiltas automobilio alyva, o paskui iš jo pagrobta sidabrinė grandinėlė, apyrankė, brangus laikrodis, mobiliojo ryšio telefonas bei automobilio „Jaguar X-Type“ variklio dangčio ženklą, automobilio užvedimo spynos raktą bei automobilio „Jaguar“ registracijos pažymėjimą.

Prokurorai teigia, kad nusikaltimą kaltinamieji galimai padarė veikdami bendrininkų grupėje.

Tyrimo metu A. Krukauskas pareigūnams pasakojo, kad daug kartų buvo bandyta, o galop – ir įsibrauta į jo angarą Barsukynės g. bei pavogtas ruberoidas. „Aplinkinių angarų savininkai taip pat skundėsi, kad ir iš jų angarų yra įvykdomos vagystės“, – tyrėjams sakė sportininkas.

Jis tikino, kad tą vakarą buvo angare, kai pamatė D. Kasperavičių ir J. Skaržinskį.

„Užėjau pasižiūrėti, ką jie daro angare – supratau, kad D. Kasperavičius iš J. Skaržinskio norėjo pirkti „Jaguarą“, nes jį apžiūrinėjo, – sakė A. Krukauskas. – Tada D. Kasperavičius automobilio viduje pamatė policijos uniformą, racijas, todėl paklausė, ar šis neužsiima vagystėmis. J. Skaržinskis įsižeidė, kilo muštynės.“

A. Krukauskas neneigė, kad sudavė keletą smūgių, tačiau tik dėl to, jog įtarė, kad jis galėjo apvaginėti kaimynus.

„Paskui jo paklausiau, ką dar turi vogto, tai J. Skaržinskis nuo kaklo nusiėmė grandinėlę, nuo rankos – apyrankę ir laikrodį, kuriuos paėmiau ir iš pykčio užmečiau ant stogo“, – sakė kaltinamasis.

„Jis buvo sumuštas tik dėl to, kad vogė“, – tikino A.Krukauskas.

Kad buvo kilęs konfliktas, neneigė ir D. Kasperavičius, tačiau jis tikino, jog automobilio alyva specialiai J. Skaržinskio neapipylė, galbūt netyčia šis už jos užkliuvo ir taip susitepė drabužius. Jis taip pat neigė, kad metaliniu segtuvu nukentėjusiajam įsegė metalines kabes.