Savo ruožtu pataisos namų administracija atkerta, kad 66 metų E. Čekanavičius išsigalvoja tariamas grėsmes ir taip siekia gauti išskirtines kalinimo sąlygas.

Prieš kelerius metus 15 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas E. Čekanavičius bausmę atlieka Kybartų pataisos namuose – nuteistasis jau spėjo įsivelti į konfliktą su įkalinimo įstaigos administracija.

Dėl kilusio ginčo E. Čekanavičius jaučiasi teisus, todėl kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydamas panaikinti ne tik esą neteisėtą pataisos namų direktoriaus įsakymą, bet ir priteisti dėl to atsiradusią neturtinę žalą.

„Sąskaitą“ E. Čekanavičius pateikė ne tik pataisos namams, bet ir Kalėjimų departamentui, kuris konstatavo, kad Kybartų pataisos namai priėmė teisėtą sprendimą, kai kalinį šešioms paroms uždarė į baudos izoliatorių.

2 tūkst. eurų neturtinę žalą E. Čekanavičius teigia patyręs dėl to, kad jam esą neteisėtai buvo skirta nuobauda. Kalinys įkalinimo įstaigos administracijos nemalonę užsitraukė, kai šis atsisakė būti perkeltas į 1-ąjį būrį.

Nuteistasis teisinosi, kad bijo kalinių – esą dėl žiniasklaidoje skelbiamos informacijos yra skatinama su juo susidoroti. Aktyviu visuomenės veikėju, žmogaus teisių gynėju, žurnalistu, politiniu kaliniu ir Lietuvos laisvės kovų dalyviu prisistatantis vyras taip pat pažymėjo, kad jis nenori gyventi ir bendrauti būryje su „nereikalingais žmonėmis“.

Kybartų pataisos namų administracija nesutinka su E. Čekanavičiaus skundu ir tikina, kad įkalinimo įstaigoje buvo atliktas tyrimas, kurio metu paaiškėjo, jog kalinys nevykdė teisėtų reikalavimų, todėl ir buvo nubaustas.

Anot administracijos, E. Čekanavičiaus teiginiai apie galimą susidorojimą įkalinimo įstaigoje yra niekuo nepagrįsti – grasinimus nužudyti jis girdėjo konvojavimo metu. Be to, ir ši informacija nepasitvirtino.

E. Čekanavičiaus yra nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme – ne kartą teistas kaunietis yra pripažintas kaltu dėl seksualinio prievartavimo, neteisėto disponavimo narkotikais ir psichotropinėmis medžiagomis bei narkotikų davimu nepilnamečiui.

Teismas yra nustatęs, kad E. Čekanavičius davė nepilnamečiui psichotropines medžiagas ne siekdamas jas platinti, o norėdamas palaužti berniuko pasipriešinimą seksualiniam prievartavimui.

E. Čekanavičius buvo nuteistas už tai, kad 2009 m. vasarą įsigijęs narkotinių ir psichotropinių medžiagų apsvaigino jomis mažametį berniuką ir seksualiai jį prievartavo. Berniukas po nakties E. Čekanavičiaus bute buvo rastas lauke ant suoliuko sunkiai besiorientuojantis aplinkoje.