2015 m. birželio 23 d. apie 20.35 val. Kaune, A. Juozapavičiaus pr., apleistame pastate, užgesinus degusius skudurus, rastas nenustatytos tapatybės apie 45 metų amžiaus moters kūnas. Kaip vėliau paaiškėjo, buvo rastas pastovios gyvenamosios vietos neturinčios moters (gimusios 1967 m.) kūnas.

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariatas praneša, kad buvo pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Tačiau gavus pirminę informaciją iš teismo medicinos ekspertų, Kauno apskr. VPK tyrimas buvo perkvalifikuotas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. (dėl nužudymo).

Aiškinantis ir tiriant įvairias versijas, Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai žiniasklaidai pateikė netoli įvykio vietos vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuoto vyro, kuris, kaip buvo įtariama, turėjo tyrimui reikšmingos informacijos, nuotrauką. Netrukus buvo nustatyta minėto vyro tapatybė. Kriminalistai netruko išsiaiškinti ir tai, jog būtent šis vyras buitinio konflikto metu nužudė nepažįstamą moterį – ją sumušė ir vėliau padegė.

Š. m. sausio 19 d. kaunietis (gimęs 1973 m.) buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl nužudymo. Vyras prisipažįsta padaręs šią nusikalstamą veiką.

Sausio 20 d. buvo kreiptasi į Teismą dėl kardomosios priemonės paskyrimo. Jam paskirtas suėmimas 3 mėnesiams.

Kauno apskrities policijos pareigūnai dėkoja visiems atsiliepusiems.
Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. vyrui gresia nuo septynerių iki penkiolikos metų nelaisvės.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.