Ikiteisminis tyrimas Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate dėl automobilio vagystės pradėtas dar 2013-ųjų vasarą, bet iki šiol nebaigtas, nes įtariamasis pasislėpė užsienyje.

Apsimetęs autoserviso savininku jis savo pažįstamo draugei pasisiūlė perdažyti apibraižytas „Škoda Fabia“ kėbulo dalis. B. Čapanidzė dar ir avansą už darbus paėmė (1 tūkst. litų).

Paskui kurį laiką jis telefonu vis žadėjo, kad automobilis tuoj bus suremontuotas, jis jį pats atveš savininkei. Netekusi kantrybės moteris nuvažiavo į autoservisą ir ten sužinojo, kad jis B. Čapanidzei nepriklauso, jos automobilio ten nėra.

Kai automobilio savininkė B. Čapanidzei pagrasino, jog kreipsis į policiją, šis pareiškė, kad tada ji savo mašinos tikrai neatgaus ir pagrasino moteriai „beisbolo lazda per galvą“.

Vilnietė parašė pareiškimą policijai, netrukus paaiškėjo, kad jos "Škoda" jau parduota suklastojus savininkės įgaliojimą. Automobilis buvo grąžintas savininkei, o B. Čapanidzės rasti nepavyko - jo jau nebuvo Lietuvoje.

Buvo išduotas Europos arešto orderis. B. Čapanidzė pernai vasarą buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje. Teismo sprendimu, prieš deportaciją į Lietuvą, Anglijoje jam dar teko atlikti pusės metų įkalinimo bausmę už nusikaltimus, padarytus šioje šalyje. Po to, praėjusį šeštadienį, jis buvo atskraidintas į Vilnių.

Anksčiau už vagystes teistas Borisas yra praeityje liūdnai pagarsėjusio Genadijaus Čapanidzės sūnus. G. Čapanidzė buvo suimtas 1998 m., kai sostinės policija išsiaiškino sutuoktinių Burovcevų nužudymo aplinkybes. Paaiškėjo, kad G. Čapanidzė su jais buvo sudaręs sandėrį ir pažadėjęs iš užsienio atvežti vilkiką „Volvo“. Tam iš Burovcevų jis gavo 40 tūkst. JAV dolerių. Pinigus jis pasisavino ir per tarpininką pas vėliau labai išgarsėjusios samdomų žudikų gaujos vadą Valerijų Januškevičių užsakė sutuoktinių nužudymą.

Vieną vakarą, kai sutuoktiniai atvažiavo į savo garažą, jų jau laukė V. Januškevičius. Jis įvykdė G. Čapanidzės užsakymą – sušaudė ir vyrą, ir žmoną. G. Čapanidzė buvo nuteistas 14 metų nelaisvės, bausmės terminas jam baigėsi 2012 m.