Pirmoji informaciją apie Radviliškyje išžagintą moterį policiją pasiekė šių metų sausio 2-ąją. 23 metų mergina buvo užkalbinta prie miesto centre esančios parduotuvės. Jai nepažįstamas vaikinas pasiūlė išgerti vyno ir pakvietė į „laisvą plotą“. Tas plotas buvo „Paplentės“ soduose esantis šiltnamis, kuriame mėtėsi čiužinys, praneša Šiaulių apskrities policija.

Nepažįstamasis viešnią vaišino savo pamėgtu spirituotu obuolių vynu „Inkaras“. Romantinis vakaras šiltnamyje baigėsi aistros priepuoliu. Neblaivi mergina buvo išžaginta. Siekdamas įveikti besipriešinančią auką, vyras ją smaugė. Po to jis pasisavino merginos 5 eurus bei 100 litų ir parkulniavo į savo gyvenamąją vietą – nakvynės namus.

Policijos pareigūnai, gavę pranešimą apie išžaginimą, nukentėjusiajai parodė į smurtą linkusių asmenų nuotraukas ir tarp jų ji atpažino savo skriaudiką – 27 metų radviliškietį M. G., kuris su teisėsauga reikalų yra turėjęs apsčiai. Dėl plėšimų ir vagysčių jis teistas jau šešis kartus. Po paskutiniojo bausmės atlikimo į Radviliškį jis grįžo visai neseniai – prieš pat Kalėdas.

Dėl išžaginimo vyrui buvo pareikštas įtarimas, jam skirta kardomoji priemonė - registracija Radviliškio policijos komisariate.

Praėjus porai savaičių, sausio 19 d., policiją vėl pasiekė pranešimas apie išžaginimą visai šalia „Paplentės“ sodų. 43 metų neblaivi moteris apie 21 val. buvo pačiupta einanti gatve.

Pačiupęs ją iš už nugaros ir sudavęs kumščiu į veidą bei smaugdamas, vyras ją išžagino. Vyro būta „galantiško“: kad moteris nesušaltų, jis patiesė su savimi turėtą apklotą, o po išžaginimo jai pasiūlė gurkštelėti savo pamėgtojo vynelio „Inkaras“.

Kriminalistai moteriai parodė nusikaltėlių nuotraukas ir nukentėjusioji vyrą atpažino. Po poros valandų jis jau buvo areštinėje.