Gaisro metu Aplinkos apsaugos agentūros specialistai paėmė nuotekų ir aplinkos oro mėginius.

Gavus tyrimų rezultatus, viršijimų nenustatyta.

Įmonės patalpose gaisro gesinimo metu susikaupęs užterštas vanduo buvo surinktas ir perduotas atliekų tvarkymo įmonei. Surinkta ir perduota 2,9 t užteršto vandens.

Departamento pareigūnai nustatė, kad neigiamas reikšmingas poveikis aplinkai nebuvo padarytas, tačiau Aplinkos apsaugos departamentas vis dar tęsia neplaninį įmonės patikrinimą.

Bendrovė UAB „DP Acetate“ turi taršos leidimą. Pagrindinė veikla – dirbtinio pluošto siūlų gamyba iš acetilceliuliozės pluošto tirpinant jį acetone ir vėliau įrengimais filtruojant ir formuojant siūlus.

Pranešimas apie nelaimę buvo gautas antradienį 14.38 val. skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112. Informuota, kad Kauno m., Pramonės g. 4, gamybiniame pastate įvyko sprogimas, kilo gaisras.

Delfi primena, kad buvo gautas pranešimas, jog „Dirbtinio pluošto“ teritorijoje įvyko sprogimas, pastatas dega atvira liepsna, dėl žmonių neaišku.

Atvykus ugniagesiams, degė 1, 2 ir 3 aukštai atvira liepsna. Buvo girdimas sprogimas, išdužo langai.

Vienas vyras išvestas, apsinuodijęs degiosiomis medžiagomis, jam GMP pagalbą suteikė vietoje. Kitą vyrą medikai išvežė į gydymo įstaigą iki atvykstant ugniagesiams, jis apdegė dešinę plaštaką, kaklą ir veidą (nustatyti I ir II laipsnio nudegimai). Dar vienas vyras nudegė plaukus ir viršutinę galvos dalį. Įvykio metu pilietis grįžo namo ir išsikvietė medikus pats.

Apdegė 1 aukšte medžio celiuliozės maišytuvai, degė 3 celiuliozės talpyklos iš 8, įmontuotos pastato konstrukcijose. Pirmame aukšte buvo 10 t celiuliozės. 3 aukšte buvo talpyklos su 30 m³ acetono, ir 5 aukšte 52 m³ acetono, šios talpyklos liko nepažeistos. Nuo karščio deformavosi pastato konstrukcijos tarp 1 ir 2 aukštų. Aprūko ir liko aplietos 3 aukštų patalpos, išdužo dalis langų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją