Moteris į policiją paskambino 0.15 val. Atvykusius patrulius G. Einikis pasitiko agresyviai. Žodžiais jo nuraminti nepavyko, todėl pareigūnai panaudoje elektros impulsinį prietaisą „Taser“. Gavęs elektros iškrovą G. Einikis buvo surakintas antrankiais ir išvežtas į policijos komisariatą.

J. Einikienė buvo nuvežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

G. Einikiui nustatytas vidutinis girtumas - 1,98 promilės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Buvęs žinomas sportininkas dviem paroms uždarytas į areštinę.

G. Einikis nuolat turi reikalų su teisėsauga dėl smurto ir artimoje, ir ne artimoje aplinkoje, chuliganizmo ir t.t. Klaipėdos policijos pareigūnai nesibaigiančius G. Einikio nuotykius ir problemas su teisėsauga apibūdino taip: „Pasaka be galo“.

Pernai rugpjūtį, eilinį kartą sumušta J. Einikienė žiniasklaidai sakė: „Labai gailiuosi, kad ištekėjau už Gintaro. Kažkada jis buvo garsus talentingas krepšininkas, dabar – degradavęs valkata ir padugnė!... Šįkart aš jam tikrai neatleisiu. Mano vyras nusipelnė griežčiausios bausmės – kalėjimo“.


Bet moteris ir tąsyk jam atleido.