"Tai buvo karas", - kalbėdamas su kolegomis šių įvykių nesureikšmindavo 54 metų fotografas. Šį savaitgalį žurnalistai išgirdo jo pagalbos šauksmą: "Mane atakuoja mafija." A.Hernandezas ir jo žmona 38 metų Monika Abraitytė penktadienio vakarą buvo užpulti ir sumušti Trakų centre - jų kavinėje "Mojo Cafe". Trakuose rytietiško maisto kavinę atidaręs A.Hernandezas atpažino vieną užpuolikų. Apie įvykį pirmiausia savo šalies žurnalistams pranešęs verslininkas neslėpė, kad "jo šeimą terorizuoja mafijos bosas Stanislovas Narkevičius, pravarde Narkuša, su savo gauja".

Tinkle "Facebook" A.Hernandezo įspūdžiai išgąsdino ir Filipinuose gyvenančią jo šeimą. "Brolis Lietuvoje gyvena ilgiau nei dešimt metų ir niekada nesame girdėję, kad jis būtų patyręs rasistinių išpuolių. Manėme, kad jis gyvena taikioje šalyje, bet nepaprastai nusivylėme", - Lietuvos žurnalistams teigė jo sesuo Taffy Santiago. "Jie grasino mus suluošinti, o kavinę sunaikinti", - sakė verslininkas. Užpuolikai užsienietį plūdo rusiškais keiksmažodžiais, vadino juodaveidžiu, juodašikniu, beždžione. Jie dar labiau įsiuto, kai A.Hernandezas paprašė žmonos iškviesti policiją. Po šio įvykio A.Hernandezas liko nepatenkintas policijos darbu - jis tikėjosi pagalbos sulaukti greičiau. "Kur būna policija, kai jos reikia?" - "Facebook" rašė kavinės savininkas. Pareigūnai aiškinsis, ar Trakų kavinės šeimininkai galėjo būti reketuojami. Vakar pareigūnai S.Narkevičių uždarė į areštinę.

Iki šiol S.Narkevičius Trakuose - įtakingas veikėjas. Jo nurodymų klauso ir Trakų savivaldybės vadovai. Vilniaus apygardos teismas jau dvejus metus nagrinėja bylą dėl buvusio Trakų mero Vytauto Petkevičiaus ir administracijos direktoriaus Leonardo Karnilos piktnaudžiavimo tarnyba. Teigiama, jog jiems įtaką darė ir S.Narkevičius, bandęs tarpininkauti, kad Naujoji sąjunga statybų bendrovei JPSF už partijos būstinės remontą sumokėtų 180 tūkstančių litų.