Kaip informavo policija, 2023 m. rugsėjo 2 d. socialinio tinklo „Facebook“ viešoje grupėje buvo patalpintas tekstas su necenzūriniais žodžiais žeminantis policijos pareigūnę.

Iškalbinga 18-metė, Tauragės miesto gyventoja, savo veiksmais įžeidė ne tik policijos pareigūnų garbę ir orumą, bet ir padarė administracinį nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – LR ANK) 508 straipsnyje (Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas). Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų. Kadangi minėta socialinių tinklų lankytoja pažeidimą padarė pirmą kartą, pritaikius administracinį nurodymą jai paskirta bauda – 45 eurai.

Pareigūnai ragina atminti, kad socialiniai tinklapiai yra vieša erdvė, kurią mato visi žmonės ir už padarytus nusižengimus kitų asmenų atžvilgiu reikia atsakyti pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.

„Prieš skelbdami informaciją, kuri gali turėti įtakos kitiems, pagalvokite apie galimas pasekmes sau.

Gerbkite tuos, kurie pirmieji atskubės Jums į pagalbą ištikus nelaimei“, – skelbia policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją