Incidentas įvyko antradienio popietę Klaipėdoje esančioje „Norfa“ parduotuvėje, jį mobiliuoju telefonu užfiksavo pilietis Egidijus ir pasidalijo vaizdo įrašu feisbuke.

Pasak jo, konfliktas iš pradžių vyko tarp vyriškių ir parduotuvės pardavėjų, vėliau įsikišo ir apsaugos darbuotojai.

Vaizdo įraše matyti, kaip apsauginis trenkė vienam vyrų į veidą, o kitas tuo pat metu jam papurškė ašarinių dujų. Tuomet neva priešinęsis vyras suklupo ant žemės.

„Apsaugos darbuotojas padarė blogai, galėjo tik papurkšti ašarinių dujų ir viskas būtų gerai. Bet vienas apsauginis trenkė tam vyrui, o kitas dar dujų papurškė – jie pažeidė savo įgaliojimus“, – įsitikinęs incidentą parduotuvėje užfiksavęs Egidijus.

Šis vaizdo įrašas įžiebė diskusijas feisbuke. Vieni teisė apsaugos darbuotojus ir sakė maną, kad šie viršijo savo įgaliojimus, kiti gynė juos – esą sutramdyti agresyviai besielgusį vyriškį ne juokai, todėl reikėjo imtis atitinkamų priemonių.

Parduotuvė: vyrai bandė vogti svaigalus

Anot „Norfos“ atstovo spaudai Dariaus Ryliškio, antradienio popietę į Klaipėdoje esančią parduotuvę užsuko du vyriškiai. Vienas jų nusprendė nugvelbti brendžio butelį, tačiau buvo pastebėtas.

Parduotuvės darbuotojai sulaikė vyriškį, bet šis pradėjo priešintis. Siautėjantį vyrą, pasakoja prekybos tinklo atstovas, padėjo suvaldyti netoliese buvę pirkėjai.

„Tada buvo iškviesta saugos tarnyba „Komanda“, tai, ką matėte vaizdo įraše, buvo ne „Norfos“ darbuotojų. Ar buvo viršyti įgaliojimai, ar kažkas buvo pažeista – ne man komentuoti“, – sako D. Ryliškis.

Pasak jo, šiuo metu atliekamas tyrimas, kurio metu bandoma aiškintis, ar apsaugos darbuotojai peržengė ribas. Jeigu paaiškės, kad apsauginiai persistengė, prekybos tinklas žada imtis atitinkamų veiksmų.

Apsauga: aiškinamės

Apaugos tarnybos „Komanda“ generalinis direktorius Algis Iljeitis sako, kad apie įvykį žino, šiuo metu aiškinasi, ar jų darbuotojai elgėsi tinkamai.

„Dėl įvykio aplinkybių tyrimo bendradarbiaujame su policija. Patikiname, kad UAB "Apsaugos komanda" netoleruoja nepagrįsto ar perteklinio prievartos naudojimo.

Todėl jeigu tik bus nustatyta, kad apsaugos darbuotojai fizinę prievartą ir (ar) specialiąsias priemones panaudojo netinkamai, jų elgesys bus atitinkamai įvertintas“, – sako A. Iljeitis.