Įslaptinto liudytojo teisme nematė nei bylą nagrinėjantis teisėjas, nei kaltinamieji.

Pasak šaltinių, liudytojo parodymai baudžiamojoje byloje yra labai svarbūs – esą jis sėdėdamas areštinės kameroje iš vieno vyriškio, kuris taip pat buvo įtariamas dalyvavęs apiplėšime, išgirdo pasakojimą apie inkasatorių užpuolimą. Be to, esą jis galėjo pareigūnams nurodyti konkrečias įtariamųjų pavardes. Tiesa, ne iš karto – tik tada, kai buvo garantuota, jog jam bus suteiktas slapto liudytojo statusas.

Liudytojas buvo apklaustas specialiojoje teismo salėje – apklausos klausėsi tik valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras, bylą nagrinėjantis teisėjas bei kaltinamieji ir jų advokatai. Jie liudytojo nematė – girdėjo tik specialia garso technika pakeistą balsą.

Bylą nagrinėjančiam teisėjui Mamertui Misiūnui antradienį nepavyko apklausti Salininkuose gyvenančios nepilnametės mergaitės, atsitiktinai tapusios svarbia nusikaltimo liudytoja. Tuo metu, kai buvo užpulti inkasatoriai, mažametė namuose sėdėjo prie lango ir matė, kaip „Falck Security“ darbuotojus užpuolė „Audi“ automobiliu atvažiavę asmenys.

Mažametė ir jos tėvas ne kartą buvo kviečiami atvykti į teismo posėdį, tačiau jie atsisakydavo priimti šaukimus. Antradienį prieš posėdį apsilankęs liudytojos tėvas pareiškė, kad pasinaudos įstatyme numatyta teise ir neleis apklausti savo dukros. „Tai tik paaiškina, kodėl taip dažnai jie atsisakydavo priimti teismo šaukimus“, - sakė teisėjas.

Po savaitės įvyksiančiame teismo posėdyje teismas ketina apklausti kaltinamuosius V. Golubovskį ir A. Masterbrockį. Jie savo kaltę neigia ir tvirtina, kad yra nesusiję su didelio rezonanso sulaukusiu inkasatorių apiplėšimu.

DELFI primena, kad saugos tarnybos inkasatoriai buvo apiplėšti 2007-ųjų spalio 14-osios vakarą sostinės pakraštyje, Salininkuose. Netoli parduotuvės „Maxima“ keturi plėšikai įsiveržė į saugos tarnybos inkasatorių automobilį „Volkswagen Transporter“. Apie užpuolimą policijai pranešė vienas iš inkasatorių: jis teigė, kad užpuolikai apšaudė ir pagrobė inkasacinį automobilį kartu su vairuotoju.

Vėliau vairuotojas ir automobilis rasti Vilniuje, Kelmijos sodų 22-ojoje gatvėje. Vyras buvo nesužalotas, iš automobilio pagrobtas maišelis su pinigais. Pagrobėjų automobilis buvo rastas sudegintas kitą dieną.

Pagrobti pinigai buvo apdrausti, tačiau už vertingą informaciją dėl šio apiplėšimo „Falck Security“ buvo pažadėjusi 150 tūkst. litų premiją. Jos taip ir neteko niekam išmokėti.

V. Golubovskis – buvęs garsus sportininkas. Jis po apiplėšimo laimėjo Vilniuje vykusį tarptautinį „Heros“ turnyrą ir atsisveikino su didžiuoju sportu. Anksčiau jis du kartus buvo tapęs Europos pankrationo čempionu, tarptautinių turnyrų „Ringo riteris“ ir „Realios kovos“ nugalėtoju.

Iš inkasatorių pagrobti pinigai iki šiol nėra rasti.