Kauno policija praneša, kad patikrinimo metu buvo nustatyta, kad vyrams erotinį masažą atliekanti J. D., gimusi 1972 m., už paslaugas imdavo 180 litų atlygį.

Moteris pareigūnams nurodė, kad šia veikla užsiima todėl, kad jai tai daryti patinka.

Vadovaujantis teismų praktika, erotiniai masažai prilyginami prostitucijai ir tokia veikla Lietuvoje yra uždrausta įstatymų.
Gyventojai gali vykdyti tam tikros rūšies individualią komercinę, gamybinę, profesinę, kūrybinę ar kitą panašaus pobūdžio veiklą, jeigu Lietuvos Respublikos teisės aktuose nenustatyta, kad verčiantis atitinkamos rūšies veikla būtina įsteigti juridinį asmenį (įmonę).

Licencijuojamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų sąraše, masažo paslauga yra nurodyta, kaip licencijuojama asmens sveikatos priežiūros paslauga. Todėl norintieji užsiimti masažo paslaugomis turi įsteigti įmonę ir turėti licenciją.  

Kadangi moteris dėl vertimosi prostitucija įkliuvo pirmą kartą, jai surašytas administracinis nurodymas ir skirta bauda.

Vertimasis prostitucija ar atlygintinis naudojimasis prostitucijos paslaugomis užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų.

Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytus pažeidimus, –
užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.