„Dūriau peiliu, kuriuo tepiau sumuštinius“, – vėliau pareigūnams prisipažins kartą jau teistas kaunietis Deividas Bulotas, dėl savo poelgio kaltinęs tik alkoholį, kurį gėrė važiuodamas mikroautobuse.

Bendrakeleivį D. Bulotas sužalojo Lenkijoje, netoli Lodzės, kai mikroautobusas „Ford Transit“ važiavo į Vokietiją. Į užsienį darbo ieškoti vykusiam keleiviui buvo padarytas kiaurinis durtinis-pjautinis dilbio sužalojimas su raumenų ir sausgyslių pažeidimu.

Už tai, kad būdamas neblaivus sužalojo bendrakeleivį, D. Bulotas nubaustas 60 parų arešto ir 6 MGL (225 Eur) bauda. Kadangi nuteistasis už grotų praleido keturis mėnesius, teismas nutarė, jog vyras bausmę jau yra atlikęs.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas kaunietis pripažino jam pateiktus kaltinimus. Jis pasakojo, kad į Vokietiją ieškoti darbo važiavo vienas.

„Su kai kuriais keleiviais gėriau degtinę, – sakė jis, prisipažinęs, jog prieš tai buvo užsikodavęs nuo alkoholio. – Kelionės metu išgėriau apie puslitrį degtinės.“

Vyras sakė, kad šalia jo sėdėjo nepažįstamas vyras, kuriam atrodė, jog D. Bulotas prie jo labai jau meiliai glaustosi.

„Naktį jis man pasakė: „Kiek tu čia, pydere, glaustysiesi“, ir pastūmė mano ranką, – sakė nuteistasis. – Tai mane supykdė – paėmiau peilį, kuriuo kelionės metu tepiau sumuštinius užkandai, ir vieną kartą juo dūriau tam vyrui į ranką.“

Tuo metu visiškai kitokią poziciją apie įvykius mikroautobuse nurodė nukentėjusysis.

„Šalia manęs sėdėjo vyras, kuris gėrė alkoholį, kai važiavome per Lenkiją, bandžiau užmigti, bet tas vyras pradėjo stumdytis – jį perspėjau ir paprašiau nurimti, nes noriu miego, – sakė jis. – Netrukus pajutau, kad tas vyras pradėjo knaisiotis po mano rankinę, kur buvo pinigai ir dokumentai. Kai paklausiau, ką jis čia daro, vyras pakėlė peilį ir smogė man į ranką. Peilis smigo dilbio plote, tada pradėjau šaukti, jog jis turi peilį, todėl kiti žmonės jį atėmė, o vyrą laikė ir nepaleido.“

Apie incidentą mikroautobuse buvo pranešta Lenkijos policijai, kurie smurtautoją išsivežė į areštinę. Pareigūnai paėmė ir peilį, kuriuo buvo sužalotas keleivis.