Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad informacija apie įvykį gauta 7.10 val. Vilkikas, iš kurio pylėsi aliejus, pastebėtas važiuojantis Kalvarijoje, Muitinės g.

Pirminiais duomenimis, cisternoje – apie 20 t aliejaus. Sunkvežimis sustojo degalinėje. Įvykio vietoje dirba 2 ugniagesių skyriai. Gelbėtojai renka išsiliejusį skystį.

Policijos duomenimis, užterštas ilgas kelio ruožas.

Išsiliejo saulėgrąžų aliejus

Marijampolės apskrities policija praneša, kad 07.17 val. gautas pranešimas, kad kelyje A5 Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, Kalvarijos sav., Trakėnų k., apie 93 km, iš sunkiasvorio vilkiko „Volvo“ puspriekabės ant važiuojamosios kelio dalies išsiliejo didelis kiekis aliejaus konsistencijos skysčio, kelias tapo slidus ir kyla pavojus eismo saugumui.

Pirminiais duomenimis, vilkiką vairavo užsienio pilietybę turintis vyras (g. 1945 m.). Jis važiavo Marijampolės kryptimi ir vežė apie 22 t saulėgrąžų aliejaus. Puspriekabėje buvusi talpykla galimai prakiuro ir skystis pradėjo bėgti ant važiuojamosios kelio dalies.

Šiuo metu įvykio vietoje dirba atsakingosios tarnybos, viena eismo juosta yra reguliuojama policijos pareigūnų, dėl to gali kilti automobilių spūsčių.

Policija vairuotojų prašo būti dėmesingais ir pasirinkti saugų greitį bei atstumą nuo kitų transporto priemonių.

Papildyta

Marijampolės apskrities policija patikslina, kad vilkikas registruotas Ukrainoje, sunkvežimį vairavo Ukrainos pilietis (gim. 1956 m.). Jis važiavo iš Lenkijos.

Ekspertai įvykio vietoje jau baigė darbą. Eismas vykstas 2 kryptimis.

Kelio ruože nuo 86 iki 93 pastatyti ženklai, įspėjantys apie slidų kelią. Greitis vietomis ribojamas iki 50 arba iki 70 km/val.

„Regiono kelių“ darbuotojai barsto kelią smėliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)