„Taip elgiuosi ne pirmą kartą ir man tai labai patinka, jaučiu didelį malonumą“, – per apklausą pareigūnams prisipažino 62 metų V. Kosčiuška.

Atšilus orams šiaulietis vėl siautėjo miesto gatvėse – policijai buvo pranešta, kad vyras Kaštonų alėjoje, sėdėdamas ant suoliuko buvo nusimovęs kelnes ir masturbavosi.

Kaip pasakojo apie įvykį bendruoju pagalbos telefonu pranešusi šiaulietė, ant suoliuko sėdėjęs vyras nė kiek nepasimetė ją pamatęs ir netgi šypsojosi.

„Toks vyro elgesys mane švelniai tariant šokiravo, papiktino, nes alėjoje vaikščiojo ir vaikai – tik pamatęs, kad skambinu policijai, jis nuėjo Aušros alėjos link, bet vėliau grįžo atgal“, – sakė moteris.

V. Kosčiušką policininkai netrukus sulaikė – iš pradžių jis bandė aiškinti, kad nieko blogo ant suoliuko nedarė, tačiau vėliau vis dėlto prisipažino, jog elgėsi negražiai ir toks elgesys galėjo priblokšti miestiečius.

Vaclovas Kosčiuška
„Tą dieną vaikščiojau po miestą, pavargau, todėl nutariau prisėsti ant suoliuko, –per apklausą kalbėjo ekshibicionistas. – Tada išsitraukiau savo lytinį organą ir matant žmonėms pradėjau masturbuotis. Nežinau, kodėl taip pasielgiau, bet taip darau jau ne pirmą kartą ir man tai labai patinka. Suprantu, kad taip daryti negražu ir nepadoru, bet sau nieko negaliu padaryti. Ir vakar masturbavausi mieste, bet tada man niekas nieko nesakė, niekas nekvietė policijos.“

Už tai, kad masturbavosi Šiaulių centre, V. Kosčiuška buvo nuteistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tai jau buvo penkioliktasis nuosprendis – visi kiti teismo verdiktai vyrui taip pat yra susiję su viešosios tvarkos pažeidimais. Dar 30 kartų jis baustas administracine tvarka už įvairius viešosios tvarkos pažeidimus ir pažeidimus, kuriais kėsinamasi į nuosavybę.

Šįkart teismas šiauliečiui skyrė 30 parų arešto bausmę.

V. Kosčiuška oficialiai niekur nedirba, taip pat neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Anksčiau jis savo lytinius organus yra demonstravęs ir prie Šiaulių Santuokų rūmų, ir kapinėse.