Pranešė, kad reikia pagalbos

Bendrąjį pagalbos centrą pranešimas apie avariją Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Labūnavos kaime pasiekė apie 16 valandą. Pranešėjas daug informacijos nepateikė, tiesiog informavo, kad susidūrė du automobiliai – visureigis ir vilkikas, reikalinga pagalba.

Įvertinus situacijos rimtumą, į įvykio vietą nedelsiant pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Pramonės ugniagesių komanda, Pelėdnagiuose įsikūrusi Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos medikų brigada, policijos pareigūnai.

Rėžėsi į šoną

Į įvykio vietą atskubėjus specialiosioms tarnyboms paaiškėjo, jog kelyje Aukštutiniai Kaniūkai – Babtai – Labūnava – Kėdainiai, Labūnavos kaime susidūrė visureigis „Škoda“ ir vilkikas „Scania“ su puspriekabe.

Medikų pagalbos prireikė 1965 metais gimusiam visureigio vairuotojui. Vyras skundėsi krūtinės skausmais. Jis pasakojo, kad važiuodamas prarado sąmonę ir tuomet jo vairuojama mašina rėžėsi į priešprieša važiavusio vilkiko puspriekabės šoną.

Nuo smūgio apgadinti du puspriekabės ratai, o visureigis sumaitotu priekiu apsisuko kelyje.

Laimė, vyras nebuvo įkalintas metalo gniaužtuose, pats sugebėjo nueiti iki medikų automobilio.

Išvežė į ligoninę

1985 metais gimęs vilkiko vairuotojas pasakojo, kad važiavo į laukus, puspriekabė buvo be krovinio. Vyras paaiškino, kad jam važiuojant tiesiai, visureigis staigiu manevru tiesiog rėžėsi į jo puspriekabės šoną. Sunkiasvorės mašinos vairuotojas nenukentėjo.

Greitosios medicinos pagalbos medikai visureigio vairuotoją nedelsiant nuvežė į Kėdainių ligoninės skubiosios pagalbos priėmimo skyrių, ten jam buvo atlikti tyrimai.

Ugniagesiai gelbėtojai atjungė visureigio akumuliatorių, kad nekiltų gaisras. Pareigūnams užfiksavus įvykio aplinkybes, ugniagesiai nuvalė kelio dangą.

Abu vairuotojai buvo blaivūs. Įvykį tiria Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai.