Politikas apgailestavo, kad per pastarąsias keletą dienų į tokius eismo įvykius pateko net keturi pareigūnai.

„Visi jie bus atleisti už pareigūno vardo pažeminimą be socialinių garantijų“, - sakė R. Palaitis.

Pasak jo, per pastaruosius metus nebuvo nė vieno pareigūno, kuris būtų padaręs rimtą nusižengimą ir likęs tarnyboje. „Ir ne tik už vairavimą išgėrus, o ir už kitus teisės pažeidimus, nedarbo metu atliktus išgėrus“, - pridūrė R. Palaitis.

Pasak jo, pastarųjų dienų įvykiai rodo, jog netikėtus patikrinimus vidaus reikalų sistemoje reikėtų vykdyti dažniau, taip efektyviau atsijojant pareigūnus, kurie nepakankamai vertina savo mundurą.

S.Skvernelis: per metus su „kvapeliu“ įkliuvo 22 pareigūnai

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis žurnalistams teigė, jog nuo praėjusių metų kovo policijos požiūris į tokius atvejus „kardinaliai pasikeitė“.

„Buvo sukurta taip vadinama kontrolės grupė, kuri tikrina konkrečia siaura linija, kaip policijos pareigūnai tiek darbo, tiek nedarbo metu vairuoja transporto priemones. (...) Tokiu pačiu principu kontrolės sistema veikia apskrityse ir komisariatuose. Vidutiniškai į savaitę yra vienas išvažiavimas, patikrinta per 200 transporto priemonių, kurias vairavo pareigūnai. Tarp jų – 160 transporto priemonių, kurias vairavo pareigūnai ne tarnybos metu. Tarp šitų patikrintų nei vienas pareigūnas nebuvo nustatytas, kad vairuotų neblaivus“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Pasak jo, patikrinimų intensyvumas yra pakankamai didelis, o policija laikosi principinės pozicijos su „kvapeliu“ įkliuvusių pareigūnų atžvilgiu. Po tokių incidentų vietos policijos sistemoje pernai neteko 22 įvairaus rango pareigūnai.

„Nevertinant anksčiau pareigūno padarytų gerų darbų, užimamų pareigų, indėlio kovojant su nusikalstamumu ar teisės pažeidimais, visi pareigūnai, kurie vairuoja transporto priemonę būdami neblaivūs arba vengia patikrinimo, yra atleidžiami iš tarnybos už pareigūno vardo diskreditavimą. Per pernai metus tokių turėjome 22, kurie buvo sulaikyti ir mūsų pačių pareigūnų, ir patekę į techninius įvykius. Jie visi baigė savo tarnybą vienodai“, - tęsė S. Skvernelis.

„Tikrai negalime apsisaugoti nuo tokių „kolegų“, nors mastai, kas buvo prieš metus, dvejus ar trejus, yra visiškai kitokie“, - pridūrė pareigūnas.

Paauglę partrenkęs pareigūnas atsipirks administracine bauda?

Kalbėdamas apie pastarųjų dienų įvykius, generalinis komisaras teigė, esą merginą su BMW partrenkęs pareigūnas šiuo metu yra areštinėje, tačiau baudžiamosios bylos greičiausiai išvengs.

„Šiuo metu, kiek aš žinau, jis uždarytas į areštinę. Mano pirminė informacija, kad (nukentėjusioji – DELFI) yra išleista gydytis ambulatoriškai, tai šitas eismo įvykis greičiausiai išvirs į administracinę bylą. O šito tipo bylose suėmimas netaikomas“, - sakė S. Skvernelis, paklaustas, ar bus prašoma suimti už BMW vairo neblaivų sėdusį Vilniaus policijos pareigūną.

Komisaras taip pat pabrėžė, kad teisės nešioti mundurą neteks ir sostinės kelių policininkas, kuris nebuvo avarijos, į kurią papuolė, kaltininkas, tačiau atsisakė tikrintis blaivumą.

„Jis nėra kaltas, tačiau jisai vengė patikrinimo. Preziumuojama – vengė ne šiaip sau“, - sakė S. Skvernelis.

Tuo tarpu Alytuje eismo įvykį padaręs pareigūnas labai neseniai pradėjo dirbti policijoje, tačiau tai esą nesumenkina jo atsakomybės. Be to, generalinis komisaras taip pat pažymėjo, kad šis pareigūnas „pagal promiles nebesuvokė, ką daro, ir galbūt sėsdamas prie stalo negalvojo, kad vairuos“.

„ Deja, mūsų kolegų tarpe yra tokių, kurie linkę rizikuoti. Bet svarbiausia – kad nebūtų įvykių su skaudžiomis pasekmėmis, identifikuoti tuos žmones, juos sulaikyti, sustabdyti, kol jie nepadarė eismo įvykio“, - reziumavo S. Skvernelis.