Avarija įvyko šalia prekybos centro. Liudininkų parodymai skiriasi, vieni sako, kad dviratininkas per gatvę stūmėsi dviratį iš dešinės pusės, atvažiavusios mašinos atžvilgiu, kiti sako, kad dviratininkas atvažiavo iš kairės pusės.

Automobilis, nubloškęs dviratininką, iš įvykio vietos nuvažiavo. Jaunas vyras, patyrė stiprius sužalojimus. Reanimobiliu vyriškį skubiai išvežė į ligoninę.

Ten dviratininkui Egidijui K., gim. 1989 m., diagnozuotas juosmeninės srities stuburo slankstelių lūžis, kiti sužalojimai. Vyras buvo skubiai operuotas.

Ant abiejų dviratininko kojų buvo atšvaitai. Dviračio šviesos taip pat veikė.

Tuo metu, kai įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai: buvo sudaroma avarijos schema, renkamos automobilio šukės, apklausiami liudininkai, iš tamsos išniro neblaivus jaunas vyras ir prisipažino padaręs avariją ir iš jos pabėgęs. Sakė, taip pasielgęs dėl šoko.

Įvykio vietoje Vytautui U.,gim. 1989 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1.38 prom. alkoholio.

Vėliau jaunas vyras už gero puskilometrio, automobilių remonto dirbtuvių ir taksi įmonės garažų teritorijoje parodė vietą kur po avarijos paslėpė automobilį „Audi“. Pasirodo, kad su draugu, jo mašina jie nuvažiavo alaus ir jau grįžtant įvyko nelaimė. Kiemo gale pastatęs automobilį jaunas vyras pasitarė su bičiuliu, kad geriau grįžti į avarijos vietą ir prisipažinti.

Jis taip ir padarė. Gailėjosi. Grąžė rankas, kad tik dviratininkas išgyventų. Sakė, kad susigadino sau gyvenimą. Penktadienį turėjo išvykti į Prancūziją. Nevažiuos. Žmona nekalba jau tris mėnesius, tai dabar visai nekalbės.

Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Deja, po avarijų ne visiems prabyla sąžinė. Praėjusių metų gruodžio 15 dieną, Klaipėdoje, Taikos ir Raudonės gatvių sankryžoje iki šiol nerastas automobilis partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią Skaistę K. gim. 1993 m. Merginai atliktos kelios sudėtingos operacijos, jos sveikata gerėja. Automobilis, spėjama, kad baltos spalvos „Opel Astra“ ieškomas toliau.