„Kas darosi, šaudo, žudo. Jis (šaudynes surengęs vyras – DELFI patikslinimas) taikėsi į dar daugiau žmonių, tik kulkos baigėsi. Sutikęs mano vyrą pasakė: nebijok, kaimyne, aš vis tiek nesėsiu“ ir nuėjo į savo namus“, – apie šeštadienio tragediją kalbėjo Eidintų kaimo gyventoja.

Vietos gyventoja sako gerai pažinojusi nužudytą 1938 metais gimusią moterį ir ją galinti apibūdinti tik geru žodžiu. Moteris negaili gerų žodžių ir nušautos moters dukrai bei žentui (Latvijos pilietis, gimęs 1961 metais), kuris tapo dar viena kruviną Eidininkų kaimo gyventojo išpuolio auka. Dukra su vyru rūpinosi garbaus amžiaus mama, padėjo jai apšildyti namą, tačiau darbai dar nebuvo baigti.

Dviejų žmonių nužudymo vietoje padėtos žvakės ir gėlės. Aplinkiniai gyventojai neslepia, kad tokio vyro pykčio protrūkio niekas nesitikėjo. Vyras konfliktavo ne su vienu kaimynų, tačiau kad jis gali griebtis ginklo ir šaudyti į žmones – vietos gyventojau sako nesitikėję. O keli patys atsidūrė prieš šaulio ginklo vamzdį apie tai ramiai kalbėti negali.

„Įsivaizduokit, koks jausmas, kai jis stovi priešais ir ištiesia ranką su ginklu“, – sakė vienas kaimynų, kuris tik laimingo atsitiktinumo dėka netapo dar viena auka.

Arčiausia nužudytųjų gyvenantys žmonės neslepia, kad išbėgo į kelią tarp namų, pažiūrėt, kas vyksta. Jei atokiau gyvenantis vyras sako dar pagalvojęs, kad kažkas sugalvojo šaudyti fejerverkus, tai artimiausiems kaimynams abejonių nė nekilo – sako aiškiai suvokę, kad šauta iš ginklo.

Kelios kulkos perskrodė skardinę tvorą, kai 1949 metais gimęs vyras, nušovęs du kaimynus, taikėsi ir į kitus žmones.

Kaimynai dalijosi, kad žentas į kaimą atvyko su sutuoktine, tačiau ji kažkur turėjo išvykti. Žmonės spėliojo, kad pats likimas apsaugojo moterį nuo tokios pat lemties, kokia ištiko jos artimus ir mylimus žmones.

Kaip pasakoja vietos gyventojai, po dvigubos žmogžudystės vyras šaudė tol, kol baigėsi kulkos. Tada, anot vienos moters, eidamas į namus sutiko jos sutuoktinį.

„Buvo kruvinas. Mano vyrui pasakė: nebijok, kaimyne, aš vis tiek nesėsiu“, – sakė netoli nužudytosios gyvenanti vyresnio amžiaus moteris ir pridūrė, kad jos tikrai puikiai sutardavo.

Vyrui vos grįžus į namus, į kaimą atskubėjo policijos pareigūnai. Panašu, kad po dvigubos žmogžudystės į namus grįžęs vyras buvo vėl užtaisęs „Glock 17“. Pareigūnams vyras paklusti neketino, paleidęs dar kelis šūvius į juos, nusižudė pats. Pareigūnai jam kelis kartus dar spėjo pakartoti, kad mestų ginklą, tačiau vyro sprendimas buvo kitos.

DELFI primena, kad policija pranešimą apie tragediją gavo gegužės 26-osios vakarą, apie 19. val. 30 min. Pranešta, kad Tauragės rajone esančiame Eidintų kaime, vyras, gimęs 1949 m., iš legaliai laikomo ginklo „Glock 17“, nušovė moterį, gimusią 1938 m., ir vyrą gimusį 1961 m.

Po šio kraupaus nužudymo šaulys nusižudė ir pats.

Kaip DELFI sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, pirminio tyrimo metu paaiškėjo, kad tądien konflikto taip pat nebuvo išvengta.

„Vyras, kuris šaudė, buvo nuėjęs pas kaimynus, pirminiais duomenimis, tarp jų įvyko konfliktas. Nušovęs du žmones vyras grįžo į savo namus. Pareigūnus iškvietė moteris, manoma, kad ji gyveno kartu su šaudžiusiu vyru. Du žmones nužudęs vyras nusižudė jau atvykus pareigūnams“, – pasidalijo pirminio tyrimo metu surinktais duomenimis R. Matonis.