Ketvirtadienio rytą VSAT Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai išvykimo terminale patikrino reisu į Paryžių vykstantį 34-erių Turkijos pilietį.

Paprašius užsieniečio pateikti kitus dokumentus, pasieniečiams jis ištiesė visiškai suklastotą neva jam išduotą bulgarišką tapatybės kortelę.

Turkas buvo sulaikytas ir apklaustas Vilniaus pasienio kontrolės punkto tarnybinėse patalpose.

Per apklausą Turkijos pilietis teigė, kad vyko į Prancūziją, nes jau metai, kai Paryžiuje gyvena ir dirba statybose. Šią savaitę jis atskrido iš Prancūzijos į Vilnių porai dienų pailsėti. Užsienietis prisipažino asmens tapatybės kortelę prieš metus už 700 eurų pirkęs iš nepažįstamo asmens, su kuriuo susisiekęs telefonu perdavė savo duomenis ir nuotrauką. Bulgariško dokumento jam prireikė įsidarbinant Prancūzijoje ir gaunant ten sveikatos draudimą.

Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar jo panaudojimo arba realizavimo. Už tokį nusikaltimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Penktadienį Turkijos piliečiui buvo paskirtas suėmimas vienam mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)