Anot policijos departamento, įtariama, kad sprogimas įvyko vyrams iš 13 metų automobilio „Seat Leon“ iškraunant nenustatytos kilmės sprogmenis.

Dviejų žuvusių vyrų tapatybė nenustatyta. Tikimasi, kad daugiau pavyks sužinoti, kai medikai leis apklausti dėl įvairių kūno sužalojimų į Vilniaus ligoninę paguldytą įvykio vietoje rastą jaunuolį (gim. 2004 m.).

Po sprogimo į įvykio vietą iškviesti ugniagesiai konstatavo, kad gaisro požymių nebuvo.
Policijos prašymu, buvo nupjauta garažo spyna ir atidaryta automobilio „Škoda Superb“ bagažinė.

Įtariama, kad mašina priklauso vienam iš žuvusiųjų. Išminuotojai rado daugiau sprogmenų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis.

Anot Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vado Viktoro Grabausko, įtariama, kad sprogimas galėjo įvykti tuomet, kai automobilis nevažiavo. Kol kas sudėtinga įvertinti įvykio aplinkybes ir kas sukėlė sprogimą. Visgi pirminiais duomenimis, sprogimas galėjo įvykti šalia automobilio, o ne jame.

„Galima įtarti, kad sprogimas galėjo įvykti ardant sprogmenį, arba neatsargiai elgiantis su juo. Tai, kaip minėjau, tą nustatys Kriminalistinių tyrimų centro ekspertai. Negaliu pasakyti, per kiek laiko paaiškės“, – sakė „Aro“ vadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)