Pirminiais duomenimis, apie 1 val. 25 min. kelio Aristava–Kėdainiai–Cinkiškis 17-ajame kilometre automobilis „Mercedes Benz C 180“ atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Audi A4“.

Šis nuo smūgio nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį, o automobilis „Mercedes Benz C 180“ po smūgio nuvažiavęs nuo kelio atsitrenkė į namą.

Per eismo įvykį žuvo automobilio „Audi A4“ vairuotojas, gimęs 1998 metais, ir kartu važiavęs keleivis, gimęs 2001 metais.

Automobilio „Mercedes Benz C 180“ vairuotojas, gimęs 1971 metais, paguldytas į ligoninę. Įtariama, kad jis buvo neblaivus.

Kėdainių r. sav. mero Valentino Tamulio nuotr.

Spruko nuo policijos

Delfi pavyko sužinoti, kad tragiškos avarijos kaltininkas jaunų vyrų gyvybes pražudė bandydamas pabėgti nuo policijos. Pirminiais duomenimis, pareigūnai stabdė „Mercedes Benz C 180“, bet transporto priemonės vairuotojas tik padidino greitį.

Anot Delfi šaltinių, avarijos kaltininką pareigūnai pradėjo stabdyti Kėdainių mieste, o šis nepakluso. Teigiama, kad „Mercedes Benz“ vairuotojas važiavo dideliu greičiu (beveik 200 km/val. greičiu).

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga patvirtino šias aplinkybes.

Pasak jo, policija gavo pranešimą, jog automobiliu vyksta neblaivus asmuo. Automobilis buvo stabdomas, tačiau vairuotojas nepakluso ir prasidėjo persekiojimas.

D. Pliavgos teigimu, nuo policijos sprukęs ir dviejų žmonių žūtimi pasibaigusią avariją sukėlęs vairuotojas - Kėdainiuose gyvenantis ir vienoje čia veikiančių įmonių dirbantis Ukrainos pilietis. Po avarijos jo automobilyje buvo rasta alkoholio butelių, dėl patirtų sužalojimų girtumas nebuvo tikrinamas alkoholio matuokliu. Jo neblaivumas bus nustatytas ištyrus paimtus kraujo mėginius.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo D. Pliavgos teigimu, šis asmuo, Ukrainos pilietis jau iki šiol buvo įkliuvęs policijai dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Dviejų vaikinų žūtimi pasibaigusią avariją sukėlęs, jos metu taip pat nukentėjęs ukrainietis Kėdainių ligoninėje suteikus pagalbą pervežtas į Kauno klinikas, kur yra saugomas policijos pareigūnų. Šiandien jam už akių ketinama skirti kardomąją priemonę - suėmimą.

Rėžėsi į namo sieną

Kėdainių rajono savivaldybės mero Valentino Tamulio teigimu, avarijos metu buvo nuversta gyvenamojo namo veranda.

Kėdainių r. sav. mero Valentino Tamulio nuotr.