Prokuratūra praneša, kad įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis bei ekspertų išvadas, Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vilniaus apygardos teismui perduotoje byloje prašo moteriai taikyti priverčiamąsias medicinos priemones.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, š. m. rugsėjo 3 d. apie 11 val. moteris sostinėje kartu su savo dviem dukromis įbrido į Neries upę, tyčia jas panardino į vandenį ir nuskandino dvi plaukti nemokančias, mažametes savo dukras.

Keistai upėje besielgiančią moterį pastebėjo šunį vedžiojęs vyras, kuris, nubridęs iki jos, pamatė netoliese skęstantį vaiką. Ištraukęs iš vandens 2020 m. gimusią mergaitę, vyras bandė ją gaivinti, iškvietė pagalbą. Kitos mergaitės kūną upėje rado baidare plaukę žmonės.

Moteris buvo sulaikyta įvykio vietoje. Atsižvelgiant į jos sveikatos būklę, po sulaikymo ji buvo prižiūrima medikų specializuotose gydymo įstaigose.

Tyrimo metu įtariamajai buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė. Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl psichikos sutrikimo moteris nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų.

Specialistai konstatavo, kad moteriai rekomenduojamas priverstinis gydymas – stacionarinis stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje sustiprinto stebėjimo sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)