Sprendimą paskirti realią laisvės atėmimo bausmę anksčiau teistam 33 metų vyriškiui priėmė Rokiškio rajono apylinkės teismas, baudžiamąją bylą išnagrinėjęs pagreitinto proceso tvarka, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Vieną dieną neblaivus vyriškis, du kartus trenkęs kumščiu į galvą ir į ranką mažametei, po to spyręs jai į koją, kitą dieną puolęs smaugti nepilnametę dukrą ir grasinęs nužudyti – peiliu subadyti gyvenimo draugę ir vaikus, pareigūnų buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Panevėžio apylinkės prokurorė Irena Pšalgauskienė, dirbanti Rokiškyje, teigė, kad prokurorai ir įstatymai gina smurtą patiriančias moteris, šeimoje smurtaujančius vyrus siekiama nuteisti laisvės atėmimu. Šioje byloje buvo prašoma kuo greičiau nuteisti ne kartą šeimoje smurtavusį vyrą. Jis anksčiau teistas už tyčinius nusikaltimus, susijusius su smurtu. Naujus nusikaltimus padarė neišnykus teistumui ir dar nebaigęs atlikti ankstesniu nuosprendžiu paskirtos bausmės, jis pripažintinas recidyvistu, todėl buvo prašoma paskirti laisvės atėmimo bausmę, kurią reiktų atlikti pataisos namuose.