„Ji dūrė nežiūrėdama, o sugyventinis sėdėjo šalia. Taip jau nutiko, kad peiliu vyrui buvo pataikyta į širdį, perdurta aorta, todėl žmogus nukraujavo ir mirė vietoje. Jei ji būtų pataikiusi į petį, gal būtų teisiama tik už lengvą kūno sužalojimą“, – kalbėjo Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Jurijus Petuchovas.

Tragedija pasibaigęs konfliktas įvyko pernai gruodžio 18 dieną. Sugyventiniai Aušra Butkienė ir trejais metais jaunesnis Andrius Narvilas girtavo namuose, pas juos viešėjo draugas.

Kai sugyventiniai apgirto, tarp jų kilo konfliktas, jie pradėjo vienas ant kito šaukti.

A. Butkienei, kaip ji liudijo teisme, pasirodė, kad sugyventinis ketina atsistoti ir jai ką nors padaryti. Jis esą visada kišenėje nešiojosi lenktinį peiliuką.

Todėl moteris ir griebė ant stalo gulėjusį didžiulį peilį, kurios geležties ilgis – 20 cm, nežiūrėdama smogė į sugyventinį.

Kruviną peilį iš vyro krūtinės A. Butkienė ištraukė ir padėjo ant stalo. Svečias suskubo kviesti greitosios pagalbos medikus.

Jie telefonu A. Butkienei nurodė sugyventinio žaizdą kuo nors užspausti ir laikyti, kol atvyks medikai. Moteris klausė nurodymų, žaizdą užspaudė rankšluočiu, tačiau atvykę medikai konstatavo vyro mirtį.

A. Butkienė kitą dieną buvo suimta. Ji neneigė, kad dūrė sugyventiniui, tačiau tvirtino, kad jo nužudyti tikrai nenorėjo.

„Teisiniu požiūriu ji visiškai pripažino savo kaltę“, – teigė J. Petuchovas.

Pagrindinį išsilavinimą turinčiai, išsituokusiai, neteistai A. Butkienei Klaipėdos apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį. Moteris pataisos namuose už nužudymą turės kalėti 10 metų.

Prokuroro teigimu, bausmė yra adekvati, todėl nuosprendžio jis tikrai neskųs.

A. Butkienė išklausyti teismo nuosprendžio iš tardymo izoliatoriaus nebuvo atvežta. Tai bus padarytą kitą savaitę, trečiadienį. Tuomet teisėjų kolegija jai perskaitys nuosprendį, paaiškins, kaip jį skųsti, jei moteris turės tokį pageidavimą.

Iki nelaimės A. Butkienė ir A. Narvilas kartu gyveno trejus metus. Byloje nukentėjusiąją pripažinta A. Narvilo mama. Teismo sprendimu, A. Butkienė jai turės atlyginti beveik 3 tūkst. eurų turtinę ir 20 tūkst. eurų neturtinę žalą.