Kadangi apie gaisrą buvo pranešta laiku, ugnis nespėjo išplisti po visą namą. Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budinčios pamainos vyresniojo specialisto Rimgaudo Viščiaus, atvykęs pamainos vadas Nerijus Cikanavičius objektyviai įvertino situaciją ir priėmė teisingą sprendimą – vieni ugniagesiai ėmėsi gesinti degantį butą, kiti nuskubėjo į antrąjį aukštą gelbėti žmonių, buvo iškviestos ir papildomos pajėgos.

Pirmiausia dūmų pilnoje laiptinėje ugniagesiai pamatė sutrikusį tėvą su mažamečiu vaiku ant rankų ir padėjo jiems saugiai nusileisti žemyn. Apieškojęs butą, virtuvėlėje ugniagesys gelbėtojas Andrejus Trukšinas surado neįgalų berniuką ir ant rankų išnešė jį į kiemą. Kitame bute buvo pagyvenusi moteris, kuri buvo išsigandusi ir nenorėjo įsileisti ugniagesių. Ją irgi teko išvesti, nes bute buvo pilna dūmų.

Į gaisro vietą netrukus atvažiavo greitoji medicinos pagalba, tačiau vyras ir moteris atsisakė medikų pagalbos. Vis dėlto tėvas su vaikais išvažiavo į ligoninę. „Gesinant gaisrą, pastebėjau, jog prie namo jau kurį laiką stovi dvi mažos 5 ir 7 metų mergaitės, – pasakojo R. Viščius. – Paklausiau, ką jos čia veikia. Jos pasakė, kad čia gyvena. Tai jų broliukai buvo nuvežti į ligoninę. Vyresnioji mergaitė, grįždama iš mokyklos, iš darželio paėmė ir sesutę. Į vidų joms negalima buvo eiti, nes butuose buvo daug smalkių. Paklausiau, gal gali grįžti į mokyklą ir joje pabūti, bet vyresnioji sakė eisianti pas draugę. Sužinojau, kad jos draugė ir mokykla yra Eigulių mikrorajone – toli nuo namų, mat šeima į šį namą buvo neseniai atsikėlusi ir nepakeitusi vaikų mokyklos. Jų mama tądien buvo kursuose ir išgirdusi apie gaisrą nuvažiavo tiesiai į ligoninę pas sūnus. Supratau, kad vaikų taip toli vienų išleisti negalima, tad iškviečiau policijos pareigūnus, kurie nuvežė mergaites į ligoninę, kur buvo jų šeima.“

Visi keturi namo butai yra nuomojami. Degusio buto nuomininkai sakė, jog jie lauko durų nerakindavo, nes jos buvo išbrinkusios nuo drėgmės... „Įdomiausia, kad pakilus į antrą aukštą, išgirdome pypsint dūmų detektorių. Neaišku, ar žmonės jo negirdėjo, ar ugnis taip greitai plito, kad jie per dūmus nebegalėjo išeiti į lauką,“ – stebėjosi R. Viščius. Gaisras buvo likviduotas kelios minutės po 13 val., tačiau paskutiniai ugniagesiai iš gaisravietės grįžo apie pusę penkių. Gerų žodžių jis negailėjo skyrininkui Donatui Kriogui, ugniagesiui gelbėtojui Artūrui Šulcui, pirmiesiems atvykusiems ugniagesiams gelbėtojams Martynui Rokui ir Dariui Purliui. Nors vienas ir butas ir labai nukentėjo, tačiau kaimynų butus ugniagesiams pavyko išgelbėti.

Nuo ko užsidegė namas, neaišku. Gaisro aplinkybės tiriamos. Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininko Vytauto Jokšo, neatmetama ir galimo padegimo versija.