Šioje byloje įtariamai dėl sukčiavimų, dokumentų klastojimo, įsteigimo ir vadovavimo juridiniam asmeniui, naudojamam neteisėtai veiklai nuslėpti, o taip pat apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo organizavimo pareikšti D. P., gim. 1979 m. ir M. M., gim.1982 m.

Pareigūnai nustatė, jog ankščiau 6 kartus teistas Lentvario gyventojas D. P. ir 4 kartus teistas panevėžietis M. M. 2008 m. liepos 1 d. įsigijo ankščiau įsteigtą uždarąją akcinę bendrovę ir nuo 2008 m. liepos mėn. pradžios iki lapkričio 30 d. per savo statytinį direktorių V. P. iš įvairių juridinių ir fizinių asmenų apgaule įgijo prekių (pastolių, klojinių, baldų, buitinės technikos, garso aparatūros ir pan.) ir paslaugų (plovė bei remontavo automobilius) už 635 692 Lt.

V. P., vykdydamas D. P. ir M. M. nurodymus, bendrovės vardu sudarydavo sutartis su fiziniais ir juridiniais asmenimis dėl prekių ir paslaugų teikimo, išrašant išankstinio apmokėjimo sąskaitas-faktūras, nors iš anksto žinojo, kad už suteiktas paslaugas ir parduotas prekes atsiskaityta nebus, praneša Vilniaus apskrities policija.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams tyrimo metu pavyko nustatyti, jog UAB buvo naudojama kaip priedanga, o apgaule gautas prekes užvaldydavo M. M. ir D. P. Suteiktomis paslaugomis naudojosi ir pastarųjų giminaičiai. Tokiu būdu buvo apgauta virš 17 juridinių ir fizinių asmenų. M. M. ir D. P., siekdami išvengti baudžiamosios atsakomybės, vėliau surašė fiktyvius pinigų paėmimo kvitus, įrašydami, jog už jiems suteiktas paslaugas ir įsigytas prekes jie sumokėjo bendrovei.

Tyrimo metu paaiškėjo, jog 2010-ųjų balandžio 9 d. M. M. įsigijo kitą, veiklos nevykdančią bendrovę ir įsikūręs viename Vilniaus prekybos centre skelbėsi apie plastikinių langų gamybą bei montavimą. Realiai ši bendrovė jokios ūkinės-komercinės veiklos nevykdė. M. M. vadovaudamas bendrovei iki 2010-ųjų balandžio 27 d. ir sudarydamas langų gamybos ir montavimo sutartis imdavo avansinį mokestį. Tokiu apgaulės būdu iš 17 Vilniaus miesto ir rajono gyventojų per nepilną mėnesį M. M. paėmė ir pasisavino virš 16 tūkst. Lt.

Viso šio tyrimo metu pavyko nustatyti ir surinkti įrodymų apie 50 padarytų nusikalstamų veikų. Pareigūnai surado ir gražino teisėtiems savininkams turto daugiau nei už 300 tūkst. Lt.

M. M. ir D. P. taikoma griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas. Jie uždaryti į Lukiškių tardymo izoliatorių, o jų statytinis bendrovės direktorius V. P. pasislėpė nuo teisėsaugos – paskelbta ir vykdoma jo paieška. Pareigūnai turi pagrindo įtarti, kad jis slapstosi Kanadoje. Tyrimas dėl jo nusikaltimų išskirtas į atskirą bylą.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą padarytą įgyjant didelės vertės turtą numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.