Prokuratūra praneša, kad ši baudžiamoji byla susijusi su prieš 14 metų įvykdytu rezonansiniu nusikaltimu. 2008 m. vasarą Klaipėdoje savo bute buvo rasta nužudyta jauna moteris.

Nustatyta, kad tą naktį, kai buvo padarytas sunkus nusikaltimas, moters bute lankėsi kaltinamasis klaipėdietis ir jo pažįstamas vyras. Po nužudymo abu įtariamieji pasislėpė, bet klaipėdietis po kelių savaičių buvo sulaikytas.

Jis teigė, kad moters nemušė, o smurtavo jo pažįstamas vyras. Šis po dvejų metų buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje ir atgabentas į Lietuvą. Apklausiamas sulaikytasis davė prieštaringus parodymus. Iš pradžių kaltę neigė, paskui netikėtai prisipažino nužudęs moterį.

Po šio prisipažinimo pirmas sulaikytas įtariamasis buvo teisiamas tik dėl vagystės iš aukos buto ir nusikaltimo slėpimo. Prieš aštuonerius metus Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu vyras buvo išteisintas, o jo bendras – nuteistas dėl nužudymo.

Vėliau, įtarus išteisintą klaipėdietį kitu sunkiu nusikaltimu, tyrėjai pastebėjo panašias jo veikimo schemas. Tuomet pradėtas naujas tyrimas – dėl piktnaudžiavimo ir trukdymo tyrimui.

Įtarta, kad kaltę dėl moters nužudymo prisiėmęs vyras, tai padarė dėl fizinio ir psichologinio smurto. Tyrimo duomenimis, smurtą galėjo naudoti du policijos pareigūnai.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, vadovavo Generalinės prokuratūros prokuroras. Bylos medžiaga sudaro 40 tomų.

Šiuo metu Lietuvos teismuose nagrinėjamos dar trys baudžiamosios bylos, kuriose kaltinamas tas pats klaipėdietis. Šiauliuose jis teisiamas dėl kilogramo kokaino, o Panevėžyje – dėl prekybos žmonėmis, piktnaudžiavimo, trukdymo teisėsaugai ir kitų nusikaltimų.

Pastarojoje byloje klaipėdietis taip pat kaltinamas, kad su advokatu įkalbėjo niekuo dėtą žmogų prisiimti atsakomybę už labai didelį kiekį kokaino. Už tai socialiai pažeidžiamam vyrui pažadėta 30 tūkst. eurų ir sutvarkyti tėvų kapą. Kartu kaltinami tie patys buvę policininkai.

Maža to, bylos duomenimis klaipėdietis rinko informaciją apie vieną Klaipėdos apskrities policijos padalinio vadovą ir rengė pasikėsinimą jį sužaloti.

2018 m. balandžio mėnesį teisėsaugos pareigūnai sulaikė du kaltinamuosius. Šie planavo policijos pareigūno užpuolimą ir rinko apie jį informaciją, bet per klaidą surinko informaciją apie Klaipėdos apygardos prokuroro privatų gyvenimą.

Be to Panevėžio apygardos teisme dar nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje tas pats klaipėdietis kaltinamas papirkimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją