Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Kauno Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Romualda Pocienė.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2019 metais Kauno LEZ terminale buvo saugoma iš Baltarusijos į Lietuvą atvežta didelės vertės siunta - sraigtasparnio uodegos sraigto menčių komplektas, kuri priskiriama karinei įrangai. Pagal galiojančius reikalavimus, tokia siunta privalėjo turėti išduotą karinės įrangos importo licenciją ir turėjo būti griežtai saugoma tik LEZ teritorijoje esančiame laikino saugojimo sandėlyje, praneša Generalinė prokuratūra.

Tačiau Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams patikrinus nurodytą terminalą, jame buvo rastos visai kitos prekės – senas, nudėvėtas sraigtasparnio uodegos sraigto menčių komplektas. Įvežtos ir turėjusios būti laikinai saugomos prekės buvo aptiktos netrukus, tik kitoje vietoje – pareigūnų patikrintame vienos Kauno įmonės automobilyje.

Abu kaltinamieji žinojo, kad prekė neturi reikalingos licencijos ir Sąjungos prekės muitinio statuso. Dėl šios priežasties jie prekę sandėlyje sukeitė su kitu saugomu sraigtasparnio vairo menčių komplektu. Tai padarė norėdami suklaidinti kontroliuojančias institucijas ir tikėdamiesi, kad niekas nepatikrins šių prekių ir jų serijinių numerių.

Kauno apygardos teismo sprendimu abu asmenys pripažinti kaltais dėl kontrabandos pagal Baudžiamojo kodekso 199 straipsnio 4 dalį. Taip pat V. A. ir V. K. paskirtos 150 MGL (7500 eurų) dydžio baudos, o strateginės prekės - konfiskuotos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją