Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų birželio mėnesį policijos pareigūnai patikrino įtarimų sukėlusį 48-erių metų kaunietį.

Vyro džemperio kišenėje pareigūnai rado kanapių. Už tai jam pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Remiantis ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, vyras kanapių galėjo įsigyti iš 29-erių metų kauniečio. Policijos pareigūnai atliko kratą jo gyvenamojoje vietoje ir surado didelį kiekį auginamų kanapių.

Tyrimo duomenimis 29-erių metų vyras turėjo bendrininką – 41-erių metų kaltinamąjį. Jo garaže taip pat rastos auginamos narkotinės kanapės. Per kratą šio kaltinamojo namuose rasta ir daugiau kanapių bei psichotropinių medžiagų turinčių guminių meškiukų, džiovintų grybų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikys Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius. Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

29-erių metų kauniečiui pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir dėl neteisėto didelio kiekio aguonų ar kanapių auginimo.

Kitam 41-erių metų kauniečiui pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir dėl neteisėto aguonų ar kanapių auginimo.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno miesto rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)