Alytaus apskrities VPK infromuoja, kad dar kovo 28-ąją Druskininkų policijos komisariato pareigūnai gavo neįprasto turinio pranešimą - paskambinęs asmuo pranešė, kad vieno daugiabučio namo, esančio Veisiejų gatvėje, laiptinėje vyras mažametei mergaitei demonstravo savo lyties organus.

„Žinodami, kad tokie atvejai sukelia didelį atgarsį visuomenėje, teisėsaugininkai nedelsdami pradėjo įtariamojo paiešką“, - rašoma policijos pranešime spaudai.

Keli policijos ekipažai apžiūrėjo minėto daugiabučio bei gretimų namų laiptines, išnaršė visus kiemus, miško parką, tačiau ieškomo vyro nerado.

Po kelių dienų policijai vėl buvo pranešta, kad jau dabar Čiurlionio gatvės daugiabučio namo laiptinėje kažkoks vyriškis mažametei mergaitei demonstravo savo lyties organus.

Į įvykio vietą išskubėjusiems policininkams ir vėl nepasisekė – iškrypėlio nepavyko rasti.

Viesiejų ir Čiurlionio gatvių gyventojai ne kartą pastebėjo pareigūnus intensyviai ieškančius, kaip įtariama, jauno, tamsių plaukų vyriškio. Teisėsaugininkai įtariamojo ieškojo visur: Ligoninės gatvės garažų masyvuose ir šalia esančiose teritorijose.

Buvo apklausiama ir atsitiktinių praeivių, siekiant atskleisti daugiau svarbių detalių. Viename garažų buvę vyrai patikino pareigūnus būti ramiems ir teigė, kad iškrypėlis niekur neprasmuks ir kaip mat bus sučiuptas. Sulaukta ir daugiau aktyvios bendruomenės pagalbos.

Gyventojų dėka ir pareigūnų pastangomis gegužės 8-ąją pavyko sulaikyti 1991 metais gimusį druskininkietį, įtariamą demonstravusį savo lyties organus mažametei mergaitei daugiabučio namo laiptinėse.

Šiuo metu Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Druskininkų policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas.