Ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai Žeimių kaimo apylinkėse (Varėnos r.) patikrino automobilį „Peugeot 307“ lietuviškais registracijos numeriais. Paaiškėjo, kad juo važiavo jau ne sykį su įkalčiais VSAT pareigūnams įkliuvę Druskininkų savivaldybės gyventojai – 32-ejų vairuotojas ir du keleiviai, 32-ejų ir 35-erių.

Pasieniečiai nusprendė automobilį patikrinti detaliau. VSAT pareigūnai paprašė atidaryti automobilio bagažinę. Ten gulėjo polietilenu apvyniotas ryšulys, o jame – 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Apžiūrėdami automobilį, po keleivio sėdyne VSAT pareigūnai aptiko baliono dalį – laikiklį, prie kurio tvirtinamas cigarečių ryšulys, su paties lateksinio baliono atplaiša.

Pasieniečiai vyrus sulaikė ir pristatė apklausai.

Dėl pakartotinio neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Druskininkų pasienio užkardoje pradėtos administracinės teisenos. Už šį pažeidimą įstatyme numatytos 5 760–6 000 eurų baudos.

Druskininkiečiams įteikti šaukimai dar šiemet atvykti į Druskininkų pasienio užkardą, kai ten bus nagrinėjamos šių kontrabandinių cigarečių gabentojų administracinės bylos. Ten laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės bei automobilis.

Pasieniečių manymu, šis 750 pakelių cigarečių krovinys iš Baltarusijos kontrabandininkų buvo paleistas meteorologiniu balionu. Tai maždaug 3 metrų aukščio iš latekso pagaminta oro pūslė. Panašius balionus Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba naudoja oro temperatūrai, slėgiui, vėjui ir pan. matuoti.

Kol kas toks kontrabandos gabenimo būdas nėra populiarus, mat tam reikia ypač specifinių žinių ir palankių oro sąlygų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją