Trečiadienio vakarą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai kelyje Gardinas–Varėna ties Jaskonių kaimu (Druskininkų sav.) patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“. Transporto priemonę lietuviškais valstybinio numerio ženklais vairavo 34-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas. Apžiūrėdami automobilį, pasieniečiai bagažinėje rado juoda polietileno plėvele apvyniotą ryšulį ir apgadintą bepilotę skraidyklę. Ryšulyje buvo 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 3 105 eurai.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir karu su automobiliu bei radiniais jame pristatė į Druskininkų pasienio užkardą. Apklausiamas druskininkietis pasieniečius tikino ryšulį su rūkalais ir droną radęs miške.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam pradėta administracinė teisena. Už tokį pažeidimą bus skiriama bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų.

Po apklausos VSAT pareigūnai vyrą paleido, prieš tai įteikę šaukimą atvykti į minėtą pasienio užkardą, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Sulaikytas automobilis, kontrabandinės cigaretės ir skraidyklė saugomi Druskininkų pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)