„Galvok, ką rašai“, – įtūžusi savo draugei šaukė viena Šakiuose gyvenanti nepilnametė mergina. Ir už tai, kad ši socialiniame tinkle išliejo savo nuoskaudas, buvo ne tik sumušta, bet ir privalėjo atsiprašyti vaikino, kurį esą savo pasisakymu įžeidė.

Tačiau toks elgesys paauglei užtraukė baudžiamąją atsakomybę – teismas paskelbė, kad iki šiol mokykloje besimokanti mergina pusę metų negalės elgtis taip, kaip nori – laisvės apribojimo metu ji įpareigota būti namuose nuo 22 iki 7 val. ir tęsti mokslą.

Kaip pažymėjo baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Arturas Rauktys, nepilnametė pažeidė viešąją tvarką, kai viešoje vietoje tyčia kitai nepilnametei nežymiai sutrikdė sveikatą.

„Tokiu būdu įžūliu elgesiu demonstruodama nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai kaltinamoji sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką“, – pažymėjo teisėjas.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad Šakių gyventoja dar praėjusių metų lapkričio 19 d., apie 11 val., automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje prie Registrų centro, savo draugei sudavė į kairį skruostą, tampė už plaukų, kelis kartus spyrė į pilvą, kairį šoną, kitas kūno vietas.

Visa ši istorija prasidėjo, kai nukentėjusioji savo paskyroje „Facebook“ parašė, kad padarė didžiulę klaidą, kai draugavo su vienu vaikinu. Jį puikiai pažinojo ir nukentėjusiosios draugė, todėl vieną dieną nutarė jai atkeršyti už tai, kad neigiamai atsiliepė apie jų bendrą draugą.

Nukentėjusioji nepilnametė pareigūnams pasakojo, kad tądien buvo mokykloje, kai per pertrauką iš draugės gavo SMS žinutę.

„Reikia susitikti“, – rašė ši.

Kai moksleivė atėjo į nurodytą vietą, čia jos jau laukė ne tik draugė, bet ir buvęs vaikinas.

„Tada ji manęs paklausė, ar esu sakiusi, kad gailiuosi, jog su vaikinu anksčiau bendravau, – pasakojo nukentėjusioji. – Atsakiau, kad taip. Tada ji pareikalavo, kad jo atsiprašyčiau, bet nesutikau, nes neturiu už ką... Draugė vėl pareikalavo atsiprašyti, o jei ne, kaip sakė, „p… per snukį“. Tada truputį išsigandau ir pasakiau, kad atsiprašau.

O draugei to neužteko – ji pareiškė, jog nematė, kad būčiau žiūrėjusi jam į akis. Dar kartą atsiprašiau. Kai ji paklausė mano buvusio vaikino, ar šis man atleidžia, jis atsakė, jog „tarkim“. Tada draugė man delnu trenkė į skruostą, pradėjo tampyti už plaukų ir spardyti į pilvą. Prašiau buvusio draugo pagalbos, bet jis nereagavo, tik gerokai vėliau nuo manęs atitraukė dabar jau buvusią draugę, kuri iš karto pabėgo.“

Šiuos nukentėjusiosios žodžius patvirtino ir buvęs jos vaikinas. Tiesa, jis sakė, kad jam nebuvo reikalingas atsiprašymas – esą tądien jis atsitiktinai sutiko kaltinamąją, kuri ėjo susitikti su savo drauge ir esą savo iniciatyva nutarė atkeršyti už socialiniame tinkle parašytus žodžius.

„Ėjau kartu, nes buvo įdomu paklausyti, ką jos šnekės“, – sakė jis.

Tuo metu baudžiamojon atsakomybėn patraukta nepilnametė neigė, kad keršijo draugei už „Facebook“ parašytus žodžius. Ji tikino, kad tądien tiesiog susitiko su savo drauge, o kai ši iš blogosios pusės ėmė kalbėti apie bendrus draugus, labai įsiuto.

„Ji sakė, kad visi yra „latrai“, nes geria“, – konflikto priežastį įvardijo kaltinamoji.

Paauglė neneigė, kad sumušė draugę, tačiau esą tik dėl to, jog ši negražiai kalbėjo ir savo kalbomis ją sunervino.

Apie tai, kad nepilnametė buvo sumušta, policijos pareigūnams pranešė jos motina.