Teismas nustatė, kad 29 metų D. N. praėjusių metų vasario mėnesį žiauriai sumušė savo draugę D. L. jos namų garaže Panevėžio rajone. Grasindamas kirviu ir peiliu, vartodamas psichologinę prievartą, kaltinamasis per naktį laikė nukentėjusiąją įkalinęs kambaryje.

Rytą D. N. liepė nukentėjusiajai sėsti į automobilį, pagrasinęs suvenyriniu durklu privertė ją skambinti draugei ir, nuvažiavus į šios namus Panevėžyje, pasiimti ten laikytus nukentėjusiosios pinigus – 1500 Anglijos svarų sterlingų (6300 Lt). Kai tik draugė perdavė D. L. piniginę su pinigais, kaltinamasis ją laiptinėje atėmė. Tik po kurio laiko moteris ištrūko iš automobilio ir šalia esančioje parduotuvėje pasiprašė žmonių pagalbos.

D. N. dėl nukentėjusiosios sumušimo savo kaltę pripažino iš dalies, tačiau teismas to nelaiko kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe, kadangi įstatymas numato, jog prisipažinimas turi būti visiškas. Kaltinamojo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta, praneša Panevėžio miesto apylinkės teismas.

Skirdamas bausmę D. N., teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis savo tyčiniais nusikalstamais veiksmais padarė žalą D. L. sveikatai, laisvei bei turtui, o pasekmės, sukėlusios nukentėjusiajai skaudžių išgyvenimų ir kančių, juntamos iki šiol.

D. N. nedirba, baustas administracine tvarka, teistas už nesunkų sveikatos sutrikdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą. Teismas konstatavo, kad bausmės vykdymo atidėjimo metu kaltinamasis nepadarė išvadų ir įvykdė naujus nusikaltimus.

Įvertinęs šias aplinkybes, teismas nusprendė D. N. pripažinti kaltu dėl sumušimo, neteisėto laisvės atėmimo bei turto prievartavimo ir skirti galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą penkeriems metams vienam mėnesiui.

Dėl kaltinimų vagystėmis, dokumentų pagrobimu ir neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis D. N. išteisintas, nes neįrodyta, kad kaltinamasis dalyvavo padarant šiuos nusikaltimus.

D. L. civilinį ieškinį teismas nusprendė tenkinti iš dalies ir priteisti iš kaltinamojo 7051,34 Lt turtinei nukentėjusiosios žalai bei 16 000 Lt neturtinei žalai atlyginti. Valstybinės ligonių kasos pareikštą civilinį ieškinį dėl turtinės žalos nukentėjusiajai gydyti atlyginimo nuspręsta tenkinti visiškai ir priteisti iš D. N. 649,45 lito.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.