Kaip praneša Šiaulių apskrities policija, vasario 12-osios rytą praeiviai matė vyrą besikraunantį mantą į roges, o netrukus išgirdo jo pagalbos šauksmą.

Vyras kapanojosi vandenyje apie 100 metrų nuo kranto. Išsilaikyti už ledo krašto buvo sunku ir jis pradėjo skęsti. Įvykį pamatęs žmogus reagavo žaibiškai: jis sugebėjo skęstančiajam ledu nustumti kopėčias.

Žvejui, įsitvėrusiam skersai properšos gulinčių kopėčių, laikytis ant vandens buvo lengviau.

Pirmieji nelaimės vietoje atsiradę Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai nutarė nedelsti ir gelbėjimo darbų ėmėsi, nelaukdami ugniagesių gelbėtojų.

Vyriausiosi patrulė Roberta Judvitytė traškančiu ledu nuėjo vandens properšos link ir žvejui numetė virvę iš tarnybiniame automobilyje esančio gelbėjimo rinkinio.

Pareigūnės kolega, Reagavimo skyriaus tyrėjas Gabrielius Gaubša, kartu su kopėčias parūpinusiu vyru skęstantįjį ištempė ant ledo.

Išgelbėtas žvejas buvo perduotas atskubėjusiems gelbėtojams bei medikams. Pastarieji ligoninėje vyrą sušildė ir išleido į namus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją