Trys vyrai nusprendė laikytis valties krašto ir būti kartu kol juos kas išgelbės. Vienas - įsikibęs plasmasinę kuro talpyklą dreifavo rytinio kranto link. 43 metų vyriškį pusiaudienį pamatė burlente plaukęs kaunietis. Jo dėmesį patraukė raudonu daiktu marių platybėse mojuojantis žmogus.

Supratęs, kad žmogui atsitiko nelaimė Žanas Morozovas (42) priplaukė artyn ir užkėlęs sušalusį ir išvargusį žveją ant burlentės parplukdė į krantą. Jiems sugrįžus ir krante papasakojus kitiems vandens sporto mėgėjams apie mariose dar likusius žvejus, šie su jėgos aitvarais nuplaukė jų ieškoti ir netrukus rado. Jie pasiliko laukti gelbėtojų savo jėgos aitvarais nurodydami buvimo vietą.

Tuoj pat apie incidentą buvo pranešta BPC.

BPC į nelaimės vietą ties Svencelės kaimu pasiuntė Klaipėdos PGT narus, o iš kitos marių pusės - Neringos ugniagesius. Taip pat pranešta ir pasienio tarnybai.

Po valandos pasieniečiai aptiko žvejus ir įsikėlė į laivą. Jie buvo nuplukdyti į Svencelės kaimą kur laukė medikai.

Du žvejai (51 ir 45 metų) dėl hipotermijos išvežti į Klaipėdos Raudonojo kryžiaus ligoninę. Kitus du žvejus arbata vaišino ir šildė ant kranto įsikūrę vandens sporto entuziastai.

Dingusiojo kol kas ieško pasieniečiai su kateriu ir gelbėtojai.
Pirminiais duomenimis, pasitelkti kariškių sraigtasparnį sutrukdė žinybiniai nesutarimai tarp pasieniečių ir Koordinacinio gelbėjimo centro.

LNK "Žinios" pranešė, kad Kuršių mariose buvo užkeikta diena - vyko net penkios gelbėjimo operacijos, kuriose dalyvavo ugniagesiai, pasieniečiai. Be apvirtusios valties įvyko dar keturios nelaimės. Taip pat teko gelbėti ant seklumos užplaukusias jachtas, į krantą negalintį grįžti pramogautoją su jėgos aitvaru ir iš laivo iškritusį vyrą.